Het was vreemd om te horen, tijdens de pretecho met 16 weken, dat we een meisje verwachten. Vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik zwanger was had ik echt het gevoel dat het een jongen zou worden. Bij elke echo werd dit gevoel bevestigd, tot ik met 12 weken een nekplooimeting liet doen en ik aan de echoscopiste vroeg of zij misschien de NUB theorie los wilde laten op ons kindje. Ze gaf aan te denken dat het een meisje kon zijn. Desondanks haar gok had ik echt het gevoel dat dat niet kon, niet bij ons. Wij zouden een jongen krijgen.
Daarmee zou mijn beeld van een gezin kloppen. Vroeger wilde ik altijd een zoon, het liefst twee. Ik ben zelf een meisje (vrouw) die gek is op auto’s en motoren, vandaar dat ik een zoon meer vond ‘’kloppen’’. Slaat nergens op natuurlijk, want ik ben zelf ook gewoon opgegroeid met deze hobby, en ben zelfs fanatieker dan mijn eigen vader op het gebied van auto’s. Het voelde ook gewoon ‘makkelijker’ om een zoon te krijgen. Ik ben zelf vaak genoeg gekwetst door vriendjes en vind het gekat onder vrouwen helemaal niet fijn of prettig. Met een jongen heb je daar geen last van, even heel globaal gezien natuurlijk. De mannenwereld zit gewoon anders in elkaar, dat ondervind ik met mijn eigen vrienden. In de motor- en-autowereld zitten nou eenmaal minder vrouwen dan mannen, en op een of andere manier gaan dingen dus ook relaxter. Begrijp me niet verkeerd, ik ben inmiddels ook in de zevende hemel met het feit dat we een meisje krijgen. Het was alleen een switch in mijn hoofd, maar ook in de babywinkels. Je kon me al snel vinden bij de kleding voor jongens, gewoon omdat ik zulke dingen zo super leuk vond. Ik ben zelf niet echt van het tuttige, dus onze dochter zal (tot ze zelf vraagt om een jurk uit Frozen) wat stoerder rond hobbelen. Onder het mom van ‘het is toch best unisex’ liggen er al wat dingen klaar die ik stiekem in het begin al had gekocht.. van de jongensafdeling.

Maar goed we krijgen geen zoon, ik dwaal onwijs af, mijn beeld moest worden aangepast en daarmee voelde ik ook een soort drang, meer dan bij het idee van een jongen, om mijn dochter te beschermen en te behoeden. Het klinkt misschien heel cliche en overtrokken, ik zou onwijs graag willen dat wij in een samenleving leefden waarbij we geen zorgen hoefde te maken. Helaas is dit niet het geval. Er zijn dus dingen die ik haar heel erg graag mee wil geven in haar leven. Dingen die ik zelf eerder had willen leren, sommige wil ik zelf ook nog wel eens beter onder de knie krijgen. En eerlijk ook al was het wel een jongen, dan zou ik hem het zelfde meegeven.

Dus bij dezen lief meisje..

Wees niet bang om je mond open te trekken. Als je een mening hebt laat die dan horen, als je iets niet leuk vind bijt dan van je af, pas je niet aan omdat iemand anders jou graag op een manier wilt zien. Als er dingen zijn waar jij gelukkig van word, ga ze dan ook achterna. Het is zonde om jezelf weg te cijferen voor een partner, mij maakt het niet uit of dat een jongen of een meisje is. Maar ik zou soms zo graag willen dat ik meer naar mijn gevoel had geluisterd en mijzelf zo minder tekort zou doen.

Behandel mensen ook zoals jij behandeld wilt worden, geniet elke dag van kleine dingen, wees lief voor dier en mens maar vooral voor dieren. Die kunnen je zoveel liefde en vreugde geven, mensen kunnen niet altijd even lief zijn. Beleefdheid is natuurlijk vanzelfsprekend, wees respectvol. Ontdek de wereld, ontdek wie jij bent, ga op onderzoek, stel vragen, wees niet altijd tevreden met de antwoorden die je krijgt. Wees gelukkig, althans doe je best om je gelukkig te voelen. Ik hoop dat ik je zo gelukkig kan en mag maken dat je terug kijkt op een fijne kindertijd. Natuurlijk is het leven vallen en opstaan, soms is de klap hard en gemeen, maar voelt het opkrabbelen alsof je net de Mount Everest hebt beklommen. Wees sterk, heb vertrouwen want winters gaan altijd over in lentes, knuffel je vader en moeder zo vaak het maar kan. Vergelijk jezelf niet teveel met anderen, neem risico’s (goede verhalen gegarandeerd), wees lief voor je eigen lichaam, zoek vrienden die je energie geven en niet alleen je energie nemen. Je kan niet altijd alles onder controle hebben, loslaten klinkt misschien cliche maar geloof me.. het bestaat en het kan je zoveel ruimte geven.. en vergeet niet de allerbelangrijkste:

Jij bent goed zoals je bent. In elk opzicht. Want ook al ben je nog niet op deze wereld. Ik houd van je, onvoorwaardelijk.

Zijn er dingen die jullie mee willen geven aan jullie (ongeboren) kinderen? Zo ja, welke zijn dit? Dit is nog een kleine greep uit alles wat ik kon bedenken voor haar, maar wel de belangrijkste punten. Als onzeker pubermeisje had ik graag zo’n steuntje in de rug gehad van mijn moeder, vandaar dat ik dit graag aan onze dochter mee wilde geven. Zodat ze het altijd kan lezen wanneer zij het nodig heeft.

Liefs,
Madelaine

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like