Wekenlang heb ik de nieuwste HD babycamera van D-Link getest: De EyeOn. Vandaag laat ik je zien wat ik er allemaal over te weten ben gekomen, hoe het ons is bevallen en wat ik er uiteindelijk van vind. Ben je dus op zoek naar een camera waar je gedurende de hele dag en nacht je kleine op talloze manieren mee in gaten kunt houden, lees dan vooral verder, want deze camera heeft mogelijkheden die je tot voor kort alléén in science fiction films zag.

Laten we bij het begin beginnen, namelijk het uiterlijk van de camera. Deze ronde, schattige “gadget” ziet er simpelweg cool uit: hij is perfect rond, erg futuristisch, maar tegelijk simpel. Zo simpel dat het een statement wordt, want het perfect bolvormige en witte wordt meteen een designitem in de slaapkamer van je kleintje. En om het nou niet te steriel en sci-fi te maken kun je er naar keus kleurringen op aanbrengen, voor dat extra liefelijke en schattige. Deze verwisselbare ringen zijn dan ook niet voor niets in roze en blauw meegeleverd. Persoonlijk ben ik razend enthousiast over het design: het is erg modern en past bij uitstekend in onze redelijk nieuwe interieur, waar veel wit en hoogglans in terugkomt.

Ook weegt deze camera bijna niks, wat ik in eerst instantie niet had verwacht aangezien hij in volle HD kwaliteit kan filmen en nog vele opties heeft die ik je zometeen uitgebreid ga laten zien. Hij is dus makkelijk te dragen en verplaatsen, kan vanuit zichzelf al stilstaan maar om er zeker van te zijn dat hij niet wegrolt kun je hem beter op zijn standaardje neerleggen. Bovendien kun je hem aan de muur bevestigen, ook daarvoor krijg je alles bijgeleverd. Aan de bovenkant is hij voorzien van een aantal knopjes – voor het aan en uit zetten, volumeregeling en slaapliedjes afspelen. Aan de achterkant zit een grappige temperatuursensor die de temperatuur in de kamer meet, waarschuwt wanneer deze niet goed is, en heeft aan de bovenkant ook nog een led lampje dat je door middel van kleuren laat zien of het in de kamer te koud of warm is. Rood – het is in je baby’s kamer te heet, en blauw – zet de verwarming maar aan.

Ook zit er aan de achterkant naast de gewone aansluiting voor elektriciteit een extra opening voor een mini sd kaart, waardoor het mogelijk is om foto’s en filmpjes van je kleine te maken en te bewaren. Zelf vind ik dit erg bijzonder, want ik heb nog nooit eerder een babyfoon meegemaakt dat foto’s en filmpjes van live gebeurtenissen kan maken in zo’n scherpe kwaliteit. Daarbij maakt het niet eens uit of het dag of nacht is, deze beelden en eventuele foto’s en filmpjes zijn van betere kwaliteit dan ik op mijn huidige smart-phone heb! Waarom? Omdat deze camera voorzien is van een megapixelcamerasensor, dat tot wel vier keer kan inzoomen, en zich automatisch op dag en nacht aanpast. De ledlampjes rondom de lens zorgen voor duidelijke beelden zelfs in de donkerste ruimtes, de ambient light sensor zorgt er voor dat de babyfoon zicht automatisch aan alle lichten aanpast en je continu van goed beeld voorziet. Ook zit er een focusring rondom de lens die er voor zorgt dat je daar kunt scherpstellen op waar je kleine zich het meest bevindt en je nog beter beeld van je spruit hebt.

 

Wat deze babycamera zo bijzonder maakt is het idee waarmee het gemaakt is. Er zit namelijk een ingebouwde wifi-ontvanger in verwerkt, dat er voor zorgt dat je camera verbinding maakt met internet. Je downloadt dan een app op je telefoon, tablet of desktop, brengt de twee in verbinding en kan via je toestel naar keuze je kind in de gaten houden. Dit betekent dat wanneer jij zelf niet thuis bent en toch wil kijken wat er in je huis gebeurt je die mogelijkheid gewoon hebt! Het is natuurlijk helemaal leuk voor papa die de hele dag van huis is (of voor jou als je een drukke baan hebt) om zo nu en dan een kijkje te kunnen nemen naar de slapende baby. Vraag me niet hoe de technologie in elkaar steekt, ik weet het niet, maar geweldig is het wel. Gewoon via een app kijken wat je kleine aan het doen is, waar je ook bent, wat de afstand tussen jullie ook is! Natuurlijk gebeurt dit allemaal via een veilige verbinding, nadat je alle instellingen stap voor stap hebt gevolgd en alle codes hebt ingetoetst, en weet je zeker dat jij de enige bent die je kind kan zien.

En om het voor ons androidgebruikers ook leuk te houden: de App voor deze babyfoon is voor zowel Apple als Android beschikbaar!

Alsof al deze opties de camera niet uitgebreid genoeg maken, heeft deze balletje aan technische hoogstand nog een aantal opties waar mijn mond van opensloeg. Je kunt bijvoorbeeld met je telefoon/tablet de gehele boel bedienen, inclusief opnemen, afspelen en terugspreken, maar het leukste zijn toch wel de pushberichten die je ontvangt op het moment dat de kleine beweegt of huilt. Dit is vooral voor het gebruik van je telefoon handig, omdat je dan uit de app kunt gaan, om te bellen, whatsappen of gewoon batterij te besparen en je op het moment dat de camera beweging of geluid waarneemt een push notificatie krijgt. Het is dus niet zo dat je constant naar de kleine MOET kijken om er gebruik van te kunnen maken, de app draait gewoon op de achtergrond mee en laat je weten wanneer er iets te horen/zien is.

Hierboven zie je een foto van zowel overdag als ’s nachts. Hoeft mama dus niet het kamertje in om te kijken of de kleine goed onder de dekens ligt! Wat wel jammer is: Elena heeft onze iPad kapot gemaakt en ik heb hem niet kunnen repareren, want daar is het beeld veel groter en duidelijker, desondanks zie je ook hier duidelijk de kleine onder de dekens liggen, terwijl de camera aan de andere kant van de kamer op een hoge kast staat. Maar, om je een nog beter idee te geven heb ik een filmpje van D-Link zelf, waarin ze laten zien wat je met deze camera voornamelijk kunt doen.

Ok, nu al deze opties beschreven zijn kan ik me voorstellen dat het een beetje te veel informatie is om je bij te blijven, dus check hier alle opties van deze hele coole babyfoon.

 

Nu ik de babycamera een lange tijd in gebruik heb gehad moet ik ook een paar minpunten erkennen. Het zijn dingen waarvan ik hoop dat D-Link ze ook echt gaat aanpassen, omdat ze dan een perfect product op de markt brengen, waarop zelfs ik niets negatiefs kan verzinnen. Goed, mijn eerste minpuntje is dat de setup van de camera niet zo soepel is als je zou verwachten wanneer je hem uit de verpakking haalt. Je hebt namelijk echt een uitgebreide sessie nodig waarin je alles opzet en alle codes bij elkaar haalt, intoetst en activeert. Het kan zelfs zo zijn dat je om een onduidelijke reden een foutmelding krijgt en opnieuw moet beginnen en je een zaterdagmiddag kwijt bent terwijl je de boel aan de praat probeert te krijgen. Het is dus niet een plug en play product, en als je een beetje net als ik bent zal je het uiteindelijk aan je partner overlaten.

 

 

Mijn tweede minpunt heeft enigszins met punt één te maken, en dat is het verbinden van de camera met mijn telefoon op het moment dat ik de deur uit ben, dit is bijna onmogelijk voor elkaar te krijgen, en lukt het niet dan word je helemaal uit het systeem gekicked en moet je bij thuiskomst helemaal opnieuw inloggen. Dat betekent dat je ook opnieuw de camera moet selecteren en de twee apparaten verbinding met elkaar moeten maken, met als gevolg dat ik mijn kind niet hoor. Vergeet je het dus een keer te controleren bij thuiskomst, heb je grote kans dat je babyfoon niet eens aanstaat. Dit is trouwens alléén met de telefoon, via de tablet heb ik hier geen problemen mee gehad, maar die was dan ook altijd thuis. Wij hebben niet kunnen vaststellen waarom de verbinding verbroken wordt, of het met de internetverbinding of puur het verlaten van je wifi netwerk te maken zou kunnen hebben, maar het heeft zich als onpraktisch bewezen.

 

 

De derde minpunt is een lichte vertraging qua beeld: deze is namelijk niet live, maar wordt met ruim 5 seconden vertraagd, wat op zich niet erg is, maar wel lichtelijk storend is wanneer ik Elena zelf hoor en een paar seconden later ook weer via de telefoon.

 

Al met al denk ik dat deze punten wel verbeterd kunnen worden, dat het om een stukje softwareontwerp gaat en kijk ik nu al uit naar een beta versie van deze geweldige babyfoons. Want geweldig zijn ze zeker, met al deze opties en mogelijkheden wordt de babyfoon door ons in huis graag gebruikt en ik denk dat er nog vele jonge gezinnen zijn die het met me eens zullen zijn. Bovendien vind ik de prijs van de EyeOn baby camera niet verkeerd, voor ongeveer 125 heb je deze innovatieve babycamera van de toekomst al in huis.
Te koop bij verschillende babywinkels en webshops zoals Bol.com

 

 

 

xoxo,
Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like