Haarföhnen, ik kan het niet. Niet dat ik het niet heb geprobeerd: al jaren doe ik mijn best met verschillende borstels en föhns, en geef het uiteindelijk op omdat ik eindig met een borstel dat zo diep in mijn haar begraven is dat het er bijna uitgeknipt moet worden, en spierpijn in mijn bovenarmen krijg van de rare houding waarin ik met twee armen in de lucht een chique kapsel probeer te creëren. Zie je het al voor je? Ik kan het gewoon echt niet. En als ik naar de kapper ga en zie hoe vakkundig en snel zij het doen word ik een beetje jaloers: ik wil dat ook zelf kunnen doen! Toen ik de roterende borstels ontdekte besloot ik er ook één in huis te halen omdat het me DE oplossing leek voor mijn onbekwaamheid. Heel toevallig kreeg ik een mailtje van een persbureau of ik de roterende borstel van BaByliss wilde uitproberen, wat mij natuurlijk heel goed uitkwam! Natuurlijk wilde ik dat, want ik was zelf ook benieuwd! De afgelopen weken het ik deze bijzondere borstel getest en vandaag laat ik je het resultaat en verschillende kapsels zien: 

 

Deze borstel is redelijk groot, maar ligt lekker in de hand en heeft een makkelijke bedienknopje dat koud, warm en erg warm lucht blaast. Deze lucht komt er bij de borstel uit, dat zowel links als rechts kan draaien, door middel van twee knopjes met pijltjes, zodat hem met beide handen kunt bedienen en verschillende haarstijlen kunt creëren.

De snoer is lekker lang zodat ik niet hoef te hurken bij de stopcontact, en de borstelharen van everzwijnhaar zijn zowel flexibel als stug genoeg om makkelijk door de haar heen te glijden, maar geen grip te verliezen, waardoor de bovenkant van deze borstel aan een kwalitatief föhnborstel van de kapper doet denken.

Testen maar! Zo ziet mijn haar er uit als het net gewassen is: heel veel haar, met een zware slag en een warrige boel, waar de lagen inmiddels uit gegroeid zijn, ik moet eigenlijk naar de kapper:
Wanneer ik de borstel aanzet klinkt hij eigenlijk als een föhn, en blaast hij warme lucht uit. Ik pak een pluk haar en zet het er tegenaan, maar moet nog even wennen aan de verschillende kanten waarop de borstel kan draaien. Na dit onder de knie te hebben gekregen stijlt de borstel mijn haar moeiteloos en is een sleek effect heel gauw bereikt. Om het net wat eleganter te maken krul ik de onderkant van mijn haar naar binnen en is het effect precies wat ik probeerde te bereiken. Hier ben ik blij mee! Mijn haar wordt niet alleen stijl, maar wordt in model gebracht terwijl het droogt, en is niet alleen heel erg zacht, maar ook erg glanzend: mooi, al zeg ik het zelf!

Zonder al teveel moeite heb ik een perfect gestijlde kapsel, waar ik alléén wat product zal moeten gebruiken om pluizen tegen te gaan.
Maar een föhn is natuurlijk niet alleen bedoeld voor een stijl kapsel, en wordt juist gebruikt om grote kapsels mee te creëren. Ook dit probeerde ik met de BaByliss roterende borstel uit en was niet teleurgesteld! Door de borstel naar buiten te draaien maakte ik een hele mooie jaren ’70 krul, en met wat meer werk heb ik zelfs al mijn haar van een serieuze krul en volume kunnen voorzien.

Door de borstel dicht tegen mijn haarwortels te zetten heb zelfs zoveel volume kunnen creëren, dat het een heuse Brigitte Bardot vibe afgaf. Dit bracht me op het idee om touperen ook uit te proberen en de borstel expres tegen mijn haar in te draaien, waardoor deze kapsel binnen een paar minuten gemaakt was:  

 

Zelf vind ik dit erg cool, aangezien het me nooit eerder gelukt is om zo’n kapsel te creëren.

 

 

Het lijkt me dus vanzelfsprekend dat ik enthousiast ben over de roterende borstel van BaByliss. Hij doet wat ik er van had verwacht, en kan zelfs veel meer, omdat hij kapsels met meerderen lagen nog beter naar voren laat komen, geschikt is voor kort en lang haar, en op heel veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Wel moet je met lang haar voorzichtig zijn om de borstel niet in je haar vast te laten klitten, wat een kwestie van oefenen is, maar de makkelijke bediening is een hele grote pluspunt, waardoor de borstel heerlijk is om mee te werken. Met één hand, zonder moeite geweldig haar, voor welk kapsel ik ook kies. Ok, het effect is misschien niet helemaal net als bij de kapper, maar komt wel erg in de buurt als je het mij vraagt! Gebruik van serum en fixatie is wel aan te raden, zodat je geen pluisjes of uitzakking krijgt en de hele dag awesome haar hebt!

Wat vinden jullie mijn leukste kapsel?

Gebruik je zelf een föhn en een borstel of zie je deze roterende borstel van Babyliss wel zitten?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like