Is je baby nog klein, dan maak je gebruik van een kinderwagen. In deze kinderwagen kan je kleintje nog lekker liggen, zitten is pas in een later stadium aan de orde. Echter, als je kindje groter wordt, is de kinderwagen op den duur meer een sta in de weg en niet altijd even praktisch op te bergen. Dan is een buggy zeker een goede optie. 

Wanneer een buggy?

Een buggy gebruik je pas als je kindje veilig en zelfstandig rechtop kan zitten. Tot die tijd biedt een kinderwagen de steun en veiligheid die de kleintjes onder ons nog zo nodig hebben. Het voordeel van een buggy is wel dat je deze kunt gebruiken tot het 4e levensjaar van je kind. Te snel overstappen naar een buggy is dus niet altijd goed. Kijk dus eerst naar wat jouw kindje nodig heeft. Vergelijk vervolgens via BesteKoopwijzer welke buggy aansluit op jouw wensen en eisen.

Verschil kinderwagen en buggy

Een kinderwagen is steviger en heeft vaak meerdere opties om je kindje te vervoeren. In de eerste maanden kan je kindje liggen in de wagenbak om zo ook nog lekker te kunnen slapen. Als je kindje groter is, kan je de kinderwagen zo aanpassen dat je het zitgedeelte op het onderstel plaatst en dan kun je nog langer gebruik maken van de kinderwagen. Dat geldt dan voor de 3-in-1 kinderwagens. 

Veiligheid en voordelen buggy

Bij de aanschaf van een buggy moet je goed kijken of deze aan de veiligheidseisen voldoet, de Europese norm NEN-EN 1888. Let op een verstelbare voetensteun en rugleuning naar als je kindje wil slapen. Zeker als je kindje klein is, is dit echt een aanrader. Een buggy is licht en goed inklapbaar, dus veel praktischer om mee te nemen. Je kunt je buggy zelfs op je bakfiets meenemen omdat deze goed inklapbaar zijn. Qua prijs heb je al voor €50,- tot €100,- een leuke en goede buggy. Ook buggy’s zijn er uiteraard in diverse soorten, maten en modellen. Let op of er ook accessoires (regenhoes, een boodschappennetje etc.) bij zitten. Meestal moet je deze nog los kopen. 

Nadelen buggy

Een buggy is voor je kindje wel een stuk minder comfortabel dan de kinderwagen. Echter, je gebruikt een buggy ook niet voor het wandelen van lange afstanden. Daarvoor biedt een buggy namelijk te weinig steun aan je kindje. Een buggy is vaak zwaarder en lastiger te sturen dan een kinderwagen. 

Soorten buggy’s 

Hieronder diverse soorten buggy’s, zodat je kunt kijken wat de beste buggy voor jou is. 

  • Paraplu buggy: Voor veelvuldig gebruik voor op reis en uitstapjes. Geschikt vanwege het makkelijk in-en uitklappen. Ook geschikt om mee te nemen op de fiets. 
  • Actieve buggy; heeft 3 wielen en geschikt voor bos, strand e.d.
  • Buggy voor de stad: Gebruik je de buggy veel in kleine ruimtes en ben je veel aan het manoeuvreren (bijvoorbeeld in winkels)? Dan zijn zwenkwielen onmisbaar. 
  • Duo of tandembuggy: Voor twee kinderen van verschil in leeftijd is een duo buggy met twee zitjes naast of achter elkaar handig.
  • Tweelingbuggy’s: met twee dezelfde zitjes naast elkaar en de zitjes zijn vaak wat smaller.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like