Terwijl andere doekjes de Nederlandse markt domineren probeer ik nog steeds goed om me heen te kijken, andere merken uit te proberen, en het beste voor mijn dochter te kiezen. Na verschillende blogs over billendoekjes, en ingrediënten die ik daar het liefst niet in terugzie te hebben geschreven, kun je op TrendyMommy.nl inmiddels genoeg informatie vinden die je bij het uitkiezen van billendoekjes kan helpen. Vandaag vul ik mijn database aan, en deel mijn mening over deze speciaal voor de gevoelige billen ontworpen billendoekjes: de Pampers Sensitive Baby doekjes, in de hoop je een goede keuze voor jou en jouw baby te laten maken.

Als jonge mama testte ik tientallen verschillende babydoekjes uit, maakte ze een tijdje zelf, en kocht ook een keer de billendoekjes van Pampers. Ik moet zeggen dat ik er toen niet echt onder de indruk van was, ik vond ze namelijk niet lekker ruiken. Nu weet ik wel beter – de Pampers Sensitive Baby billendoekjes zijn parfumvrij! Ik vroeg me af wat ik nog meer had gemist en bekeek de doekjes nog eens grondig.

De Sensitive doekjes zijn 15 procent dikker dan de gewone Pampers doekjes die ik in het verleden had gekocht, zijn gegarandeerd parfumvrij, dermatologisch getest en bewezen de natuurlijke ph waarde van de gevoelige huid te herstellen. Verder zijn ze handig verpakt en voorzien van een kunststof deksel die met één hand open en dicht te maken is, wat ook uitdroging van de billendoekjes voorkomt. Zelf vind ik dit echt een groot pluspunt, omdat ik altijd de openingen scheur en uiteindelijk met droge doekjes achterblijf. Mijn tas bevat op dit moment dan ook twee pakken uitgedroogde billendoekjes, die ik tijdens mijn haastige onhandigheid uit heb laten drogen, maar het niet over mijn hart kan krijgen om ze weg te gooien.

Pampers is wereldwijd nummer één op het gebied van luiers, en ook de billendoekjes zijn wereldberoemd, hoewel wij in Nederland er niet heel erg voor warm lopen. Waarom? Naar mijn mening onterecht, want de Pampers Sensitive Baby doekjes zijn fijn! Ze zijn geurvrij, vrij van de meeste conserveermiddelen, en alhoewel er een kleine groep een reactie op benzyl alcohol zou kunnen hebben, is de afwezigheid van parabenen en methylisothiazolinone een grote pluspunt, wat deze doekjes zo mild als het maar kan maakt. Ook zijn ze wat ruwer dan de meeste doekjes die ik heb uitgeprobeerd, wat er voor zorgt dat de doekjes goed vuil meenemen, iets dat niet alleen handig is bij volle luiers, maar ook het weghalen van make-up mogelijk maakt. Ik gebruik de doekjes dan ook niet alleen op Elena’s wangen na een chocopasta boterham, maar veeg de make-up van mij gezicht wanneer ik na een lange dag echt geen zin heb in mijn gezichtsverzorging avondroutine. Niet verder vertellen hé? 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like