Mijn favoriete mama boek van de afgelopen maanden is toch wel Buskruit met peuters. Het is vermakelijk, waardoor ik hem snel heb uitgelezen, maar stiekem zit het propvol tips en soms zelfs broodnodige informatie die je als jonge mama echt wel nodig zal hebben.

Deel één, om het maar even zo te noemen, “Buskruit met muisjes” heb ik ook binnen een recordtijd weten uit te lezen, waardoor ik erg enthousiast was over de opvolger, die inzicht biedt in wat je kunt verwachten op het moment dat de baby net geen baby meer is.

 

Het lijkt een trend te zijn geworden om pakkende, komische boeken over mama zijn te schrijven, waarbij er geen nuttige informatie over kind opvoeden in verwerkt wordt, waardoor een boek simpelweg vermaak is. Niks mis mee, maar persoonlijk vind ik het fijn om na het lezen van een boek ook werkelijk iets te hebben geleerd, wat met Buskruit met Peuters absoluut het geval is.

Naast dat er veel situaties besproken worden, krijg je ook voldoende nuttig advies en manieren om je situatie goed aan te pakken. Wat deze ook is, want deze moeders hebben het allemaal wel gezien, en in één uitgebreid boek, dat voor alle nieuwe ouders interessant is, verwerkt.

 

Vooral met uitleg en tips bij zindelijkheid ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Elena plaste in het begin ’s nachts in bed, maar daar zijn we nu ook vanaf. Hoeveel je ook over kinderen denkt te weten, soms bereik je een punt waarom je het echt even niet weet, en dan is een boek zoals deze erg fijn om je op de goede weg te brengen.

En dat een boek lezen stukken aangenamer is wanneer er een humoristische ondertoon in is verwerkt blijft natuurlijk leuk, en zorgt er voor dat het lezen niet zwaar valt, en je onder het genot van een kopje thee en wat lekkers op een luchtige manier veel leert. Mijn favoriete moment van de middag is toch wel wanneer de kleine een dutje ligt te doen en ik tijd heb om op mijn gemakje deze leuke boek uit te bladeren.

 

 

Buskruit met Peuters is geschreven door drie Trendy Mommy’s, maar heeft ook input van een aantal bekende ouders zoals Renate Verbaan, Kim Pieters, Nicolette van Dam en Xander de Buisonjé gehad, waardoor je ook een kijkje in het gezinsleven van deze beroemde ouders krijgt.

Het is een terecht veelgevraagde vervolg op Buskruit met Muisjes, en ook Buskruit met Peuters helpt  je om deze drukke en chaotische periode net wat rustiger te overleven. Ze helpen je tenslotte bij driftbuien, moeilijke eters, en laten je glimlachen door de absurditeit en herkenbaarheid van een loslopende peuter in huis hebben.

 

 

Een werkelijk leuk boek, dat praktisch, leerzaam en ondersteunend is, eigenlijk een compleet handboek voor nieuwe ouders, met een speciale hoofdstuk over blauwe plekken dat een dikke knipoog is naar de onhandige papa’s! Nu ik hem zelf heb uitgelezen geef ik hem cadeau aan een vriendin wies kleine net de peuterpuberteit heeft ontdekt, want ze zal het nodig hebben 🙂

 

Buskruit met Peuters is te koop bij oa. Bol.com voor 22.95

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like