We kennen ze nog allemaal zonder een view master was je niet hip op de speelplaats. Het knalrode gadget waar je fotoschijven in kon plaatsen. Iedereen had er wel eentje en vaak leenden we ook onze fotoschijven uit aan klasgenootjes. Om nu populair te zijn? Eigenlijk gewoon de hedendaagse versie van deze bril. De virtual reality bril, je ziet hem overal. Want het is nu eenmaal de toekomst, stiekem ook ons verleden.

Virtual reality bril is helemaal niets nieuw

In de jaren 90 was er al sprake van VR, maar dit flopte. De technologie was er simpel genoeg gewoon nog niet klaar voor. Maar natuurlijk door de komst van de smartphones is onze technologie kleiner geworden en beter. Waardoor we nu uitstekende resolutie en bewegingssensoren kunnen creëren. Want zelfs met een kartonnen bril is het nu mogelijk om toegang te krijgen tot virtual reality.

Zijn alle virtual reality brillen hetzelfde?

Neen je hebt verschillende soorten. Je hebt een smartphone VR bril, Pc/laptop bril, gameconsole bril en niet te vergeten standalone bril. De enige die momenteel een kostprijs heeft onder de 3 cijfers is de smartphone bril. Dus de uitleg die verder volgt gaat over dit soort. Waarom? Het is een betaalbaar gadget voor jouw eerste ervaring met virtual reality.

Wat kan je er nou eigenlijk mee doen?

Je hebt ze wel al gezien de 360° videos op facebook, je hebt dan ook vaak als een halve gek met jouw smartphone zitten ronddraaien. Wel dat is niet nodig met een virtual reality bril, kan je gewoon kijken door gewoon rond jou te kijken :). Ook bestaan er al heel wat apps/games die je kan spelen met jouw bril, zoek maar even vr in jouw app/play store. Mijn favoriet? Chair in a room, een echte horror game met heus puzzelwerk. Eigenlijk de enge, donkere en eenzame versie van escape room. Je hebt natuurlijk ook een iOs versie ervan namelijk house of terror.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like