Spotify iedereen kent wel al de digitale muziekservice die je toegang geeft tot miljoenen nummers. Wel ik ben verslaafd aan Spotify, ik luister enkel nog naar muziek via de app. Ik heb voor elke gelegenheid wel een speciale afspeellijst. Maar spijtig genoeg staan sommige artiesten niet op Spotify. Bijvoorbeeld Kapitein Winokio is helaas niet te vinden en laat dit nu niet de favoriete artiest zijn van mijn kinderen. Wel ik heb hiervoor de oplossing, je kan namelijk jouw eigen muziek toevoegen aan Spotify.

Een backup maken van jouw cd’s

Je moet wel een lokale backup hebben van jouw cd’s. Nu ook al ga je niet jouw eigen muziek toevoegen aan Spotify raad ik dit wel aan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een cd stuk gaat of beschadigd geraakt. Je kan dit makkelijk doen via itunes of Windows media player. Zo ben je zeker dat je altijd zal kunnen genieten van jouw aankoop. Ga deze aub wel niet verdelen of op het internet zetten want artiesten werken ook voor hun geld verdienen.

Jouw eigen muziek toevoegen aan Spotify

Let op: dit kan alleen op een Mac of pc en met een spotify abbonement.

– Klik op eigen muziek toevoegen aan spotify 1 in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Instellingen/Settings.

– Scrol omlaag naar Lokale bestanden/Local Files, ongeveer in het midden van de pagina.

– Klik op een bron toevoegen/add source om Spotify toegang te geven tot andere mappen met persoonlijke muziekbestanden

Onder jouw bibliotheek/your library staat nu lokale bestanden/local files. Hier vind je dus alle nummers die je hebt toegevoegd.

Jouw eigen muziek ook op jouw smartphone/tablet

Om jouw eigen muziek ook toe te voegen aan jouw smartphone of tablet, moet je ze eerst via de computer importeren en ze toevoegen aan een afspeellijst. Daarna kan je jouw Spotify app openen op jouw smartphone/tablet en jouw eigen muziek nu ook toevoegen aan de Spotify app. Je opent de desbetreffende afspeellijst en klikt op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en kies voor downloaden. En et voila, je hebt nu ook jouw lokale muziek toegevoegd aan jouw Spotify app.

Controleer het volgende als je ze niet kunt synchroniseren met je mobiele telefoon of tablet nadat je ze hebt toegevoegd aan de desktop-app:

– Je moet zowel op je desktop en je mobiele telefoon of tablet ingelogd zijn op hetzelfde account.

– Beide apparaten moeten verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk.

– Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Spotify hebt geïnstalleerd (op beide apparaten).

– Zorg ervoor dat de firmware van je apparaat up-to-date is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

Hoe werken bruisballen?

Inhoudsopgave Hide Bruisbal waar komt het vandaan?Ingrediënten bruisballenWaarom bruisen de ballen? Misschien vind je deze artikelen ook interessant: Veel…