Vorig jaar schreef ik een blog over mijn ervaring met kraamzorg. Ik had al twee kinderen, was zwanger van mijn derde en was met name benieuwd hoe het zal gaan wanneer de kleine man geboren wordt. Echter liep het allemaal anders dan de bedoeling was. In plaats van thuis bijkomen van de bevalling en in de watten gelegd worden door een kraamverzorgende bracht ik tien dagen in het ziekenhuis door waar mijn baby het moeilijk had.Hoe goed er door het ziekenhuispersoneel ook voor mijn baby werd gezorgd, het was geen kraamzorg. Het was allemaal medisch en er werd weinig stilgestaan bij mij, terwijl ik achteraf gezien nog wat zorg nodig bleek te hebben. Op dat moment was dat natuurlijk ook niet belangrijk, we waren allemaal zo met Viktor bezig, maar toen mij een week later werd gevraagd hoe het eigenlijk met mij ging realiseerde ik me was een gemis een lieve kraamverzorgende eigenlijk was, en hoeveel kraamzorg eigenlijk waard is. Iemand die niet enkel ondersteunt met het zorgen voor mijn baby en het praktische daarvan, maar ook mijn temperatuur meet, hechtingen nakijkt, vragen beantwoordt, advies geeft en kraamtranen geruststellend wegveegt. Iets waar ik op dat moment heel erg behoefte aan had.

Bijna 8 jaar geleden, net moeder van Elena.

Ik dacht terug aan mijn vorige kraamperiode, mijn kraamverzorgende die toen we net thuis waren vrolijk op de stoep stond en vol bewondering naar ons baby’tje keek. Ze hielp met baden, aankleden, borstvoeding geven, en zorgde ook voor mij. Ik kreeg na een drukke nacht ontbijt op bed, ze bracht me regelmatig thee, verschoonde dagelijks mijn beddengoed…om over talloze babywasjes na explosieve luiers maar niet te spreken, haha!

Daarom deze shoutout naar alle geweldige kraamverzorgenden van Nederland! Pampers lanceerde onlangs een #BedanktKraamverzorgende campagne waarbij je je kraamverzorgende kunt bedanken voor alle goede zorgen door een foto op Instagram of Facebook te plaatsen en deze hashtag te gebruiken. Aangezien ik ditmaal geen kraamzorg heb gehad kon ik niet meedoen, maar jij wellicht wel. Mocht jij een geweldige kraamverzorgende hebben gehad en wil je hem/haar ook op social media in het zonnetje zetten? Doe dan mee en bedank haar via Facebook of Instagram. Je ziet via de hashtag heel veel babygeluk voorbij komen, super lief. Is weer eens wat anders dan een bosje bloemen toch?!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Pampers

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like