De geboorte van een baby is in het overgrote deel van de gevallen een mega vrolijke gebeurtenis en kun je niet wachten om op kraamvisite te gaan. In deze nieuwe tijd voor de ouders en baby zijn er een aantal dingen waar je als kraambezoek aan kunt denken om het bezoek zo prettig mogelijk te maken voor de ouders, de baby en jezelf. Hierbij 5 tips zodat jij het perfecte kraambezoek bent.

Denk aan de rust van het gezin

In de kraamtijd is het als eerste belangrijk om te denken aan de rust van kind en ouders. 

Hiermee wordt bedoeld dat het prettig is om in ieder geval op afgesproken tijden te komen en je ook aan deze afspraak te houden. De kersverse ouders zijn waarschijnlijk erg moe en moeten wennen aan een kleine die veel aandacht en verzorging vraagt. Als jij je zo goed mogelijk aan de afgesproken dag en tijd houdt kunnen de ouders hier omheen plannen en zich voorbereiden op bezoek.

Bij het afspreken van een bezoekdag en tijd is het ook fijn als je zelf weet wanneer het beter uitkomt. Dit zal vaak in de ochtend of eind van de dag zijn. Voor de ouders is het het prettigst als je niet tussen half 1 en 3 uur op bezoek komt, dit zijn vaak de tijden waarop kind en ouders een dutje willen doen en extra willen uitrusten. Kom dus bijvoorbeeld op een kopje koffie rond een uur of elf in de ochtend of rond vier uur in de middag. Dit zijn tijden waarop de meeste ouders het beste uitgerust zijn en dus het bezoek aankunnen.

Bij het bezoeken is het voor de ouders ook prettig als het bezoek niet langer is dan een uur. In een uur tijd kun je toch even de baby zien, en wellicht vasthouden, en toch even wat aandacht aan de ouders geven maar kunnen de ouders na een uurtje ook weer even rustig met het kind voeden en slapen.

Plan het bezoek met zo min mogelijk mensen

Voor de ouders is het ook belangrijk dat je denk aan hoeveel mensen in één keer op bezoek komen. Je kunt dus het beste even overleggen met de opa en oma’s en andere familie en vrienden die langs willen komen. 

Bied een helpende hand aan

De kraamvrouw en kraamheer hebben net een bevalling achter de rug. Daarbij is een kraamvrouw zeker herstellende van de bevalling en de ouders zullen erg moe zijn. Daarom is het als kraambezoek fijn als je zelf aanbiedt om bijvoorbeeld zelf even koffie en gebak te pakken.

Daarnaast kun je ook vragen of je buiten het kraambezoek uurtje kunt helpen door bijvoorbeeld aan te bieden op te passen of boodschappen te halen of andere klusjes te doen zodat de ouders zich zo veel mogelijk kunnen richten op de baby.

Cadeau voor de kraamvrouw 

Naast een cadeau voor de baby kun je ook denken aan een cadeau voor de kraamvrouw. de baby zal in ieder geval veel cadeau krijgen maar de kraamvrouw zal het ook erg waarderen als zij bijvoorbeeld een lekker thee pakketje ontvangt of een douchepakket om even zelf tot rust te kunnen komen op de momenten dat dat kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like