Het mag geen geheim zijn dat je lichaam het tijdens de bevalling zwaar te verduren krijgt. Daardoor kent je lichaam nadien vaak wat zwakke plekken, zoals je bekken, buik en rug. Daarnaast gaat er vaak wat tijd overheen voor je weer de puf hebt om aan je fitheid te werken. Althans, dat is onze ervaring. We verklappen vast dat het belangrijk is om fitnessoefeningen naast de tijd voor je gezin en werk, weer in je structuur te krijgen. Ben je er klaar voor? Dan behandelen we hier 3 oefeningen waarmee je het beste kunt beginnen.

Train je onderrug met planken

Voor je gaat beginnen raden we je allereerst aan om je conditie weer op pijl te krijgen. Je maakt hiermee een goede start door te gaan planken. Hiermee test je hoe snel je last krijgt van je schouders, verzuurt in je polsen, buik én onderrug. Door met een stopwatch de tijd bij te houden kun je goed je progressie meten. Probeer je plank skills op te bouwen totdat je in staat bent om vier minuten te planken. Dan heb je een echt een sterke onderrug en is je lijf klaar voor wat zwaardere oefeningen.

Lunges for lunch

Wanneer je meer dan negen weken geleden bevallen bent, kun je voorzichtig weer je benen en billen gaan trainen. Een ideale opwarmer is om te beginnen lopende lunges. Je kunt hiervoor gewoon huis tuin en keukenartikelen gebruiken, neem bijvoorbeeld in elke hand een gevulde tas, stap uit naar voren, totdat je met je knie de grond raakt, en stap weer door. 

Tijd voor het echte werk

Een bekende oefening bij velen is de benchpress. Deze oefening wordt vaak gedaan met behulp van barbells, oftewel halterstangen. Deze oefening zorgt voor meer kracht in en ondersteuning van je borst, een gedeelte van het lichaam dat bij de vrouw vaak wordt onderbelicht, maar dat het rondom de zwangerschap wel flink voor zijn kiezen krijgt. Begin met de benchpress is het belangrijk dat je je ellebogen in een hoek van 90 graden houdt en de stang recht boven je ellebogen wordt geplaatst. Je kunt nu de stang zo ver mogelijk omhoog drukken, om deze vervolgens weer te laten zakken. Voor een optimaal resultaat herhaal je de oefening 10-12 keer per set en verhoog je regelmatig het gewicht. Wij gebruiken hiervoor de halterschijven van Gewichtenshop.nl, omdat deze gemakkelijk te plaatsen zijn en omdat ze in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like