Een tijd lang zijn gordijnen als ouderwets gezien, of in ieder geval als oubollig. Momenteel zijn ze weer helemaal in en dat is niet vreemd. Gordijnen zijn in allerlei uitvoeringen te krijgen, kunnen een ruimte transformeren en zijn daarbij ook erg praktisch. Ze hebben een isolatiewaarde en houden je kamer koel in de zomer en warm in de winter. Wil jij gordijnen bestellen? Dan komt de onderstaande informatie vast goed van pas.

Verduisterende gordijnen, inbetweens en vitrage

Er zijn een groot aantal verschillende soorten gordijnen om uit te kiezen en het type dat je neemt hangt af van wat je met de ruimte wilt doen. Kies voor dikke verduisterende gordijnen in slaapkamers en kinderkamers. Vitrages zijn licht en romantisch. Het houdt inzicht tegen terwijl je nog wel naar buiten kunt kijken. Met inbetweens heb je het beste van beide werelden en krijg je een klassiek gordijn waar nog wel licht doorheen komt en waar je dus ook nog enigzins zelf doorheen kunt kijken. Veel mensen kiezen voor een vitrage in combinatie met inbetweens of dikke gordijnen.

Het materiaal

Vervolgens kies je een kleur die past bij je interieur en dan moet je bepalen welk materiaal je wilt gebruiken. Er zijn synthetische en glanzende stoffen met een interessant en modern uiterlijk. Ook vitrage kan op die manier worden uitgevoerd. Houd je van landelijk en klassiek, kies dan voor schitterende velourse gordijnen met een vitrage van kant.

De voordelen van gordijnen

De mogelijkheden zijn groot en door je keuzes slim te maken, pas je je gordijnen perfect in je interieur. Vanaf dat moment profiteer je van de volgende voordelen:

  • Gordijnen zijn veelzijdig en passen in elk interieur en elke kamer.
  • Ze verbeteren je privacy, hebben een isolatiewaarde en zijn ook erg stijlvol.
  • Verduisterende gordijnen houden het licht volledig tegen, perfect voor slaapkamers en baby- of kinderkamers.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

De perfecte bartafel

Inhoudsopgave Hide Mooie blikvangerHoogte bartafelMisschien vind je deze artikelen ook interessant: De bartafel kan een mooi meubelstuk zijn,…