Als je net bevallen bent dan ben je natuurlijk erg blij dat een lange periode van zwangerschap achter de rug is. Je kan nu met trots iedereen je baby laten zien tijdens de kraamvisite. Vrienden, familie, bekenden en zelfs collega’s… Iedereen is reuze benieuwd naar jullie lieve baby. Maar het is hartstikke logisch dat je na de geboorte een periode moet herstellen. Veel ouders staan hier niet bij stil. Het is toch een zware periode geweest. De laatste momenten van de zwangerschap en de gebroken nachten kosten gewoon heel veel energie.

Het eerste kraambezoek 

De allereerste dag heb je samen met je baby nodig hard nodig om te herstellen. Kraamvisite is dus nog te vroeg. Je kan wel iemand uitnodigen die heel dichtbij staat en waar je je volledig bij op je gemak voelt. Kies als je gisteren behoefte aan hebt een goede vriendin of bijvoorbeeld iemand uit je naaste familie. 

Geboortekaartjes de deur uit

Tegenwoordig is iedereen al heel snel op de hoogte van een geboorte via alle digitale middelen die er zijn. Toch sturen de meeste mensen nog een geboortekaartje. Hier zet je de tijd van geboorte, het gewicht, de naam en meestal nog een leuke tekst op. Let wel op dat veel mensen een geboortekaartje zullen zien als uitnodiging voor de kraamvisite. Zeker als op het kaartje iets over kraamvisite geschreven staat. 

Maak het niet te druk

Het is verstandig om zeker de eerste dagen zo min mogelijk of het liefst helemaal geen kraamvisite te ontvangen. Dit geeft rust voor jou en de baby. Ook als je borstvoeding geeft kan je dit rustig even ontdekken voordat iedereen langskomt. Wanneer je samen met je kindje hebt ontdekt wat de juiste manier is om aan te leggen dan is het natuurlijk fijn als niet heel de fijn mensen over de vloer zijn. 

Extra tips om goed om te gaan met de kraamvisite

–       Het is verstandig om voordat de kraamvisite komt aan te geven hoe lang ze kunnen komen. Spreek bijvoorbeeld een eindtijd af. Zo voorkom je dat de visite eindeloos lang blijft hangen terwijl je eigenlijk te moe bent. 

–       Zorg ervoor dat je de dag niet te vol plan. Plan bijvoorbeeld maximaal één afspraak in de ochtend en eentje in de middag. Je kan er ook voor kiezen om af en toe helemaal geen afspraak in te plannen.

–       Kijk of je een vast moment van rust in je dag kan inbouwen. Dit zorgt voor structuur in deze toch wel een beetje hectische periode. 

–       Je kan aan je kraamvisite om hulp vragen als dat nodig is. Ze snappen dat deze kraamtijd hectisch voor jullie is. Als je een kleine boodschap nodig hebt of je je oudste kind van school moet halen kan je dit aan je kraamvisite vragen. Ze doen dit met alle plezier voor je. 

–       Tenslotte is het natuurlijk goed om de rust in huis te bewaren. Zorg er daarom voor dat er niet te veel jonge kinderen meekomen met het kraambezoek. Dit wordt snel heel druk voor de baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Kraamvisite: hoe ga je om met het bezoek?
Verder lezen

Kraamvisite: hoe ga je om met het bezoek?

Inhoudsopgave Hide Informatie op geboortekaartjeLekkers in huisGrenzen aangevenBaby wel of niet vasthoudenMisschien vind je deze artikelen ook interessant:…