Toen ik als zwaar oogschaduw en chocola verslaafde eindelijk de Too Faced Chocolate Bar oogschaduwpalette binnen had was ik dolenthousiast. Prachtige palette, beeldschone kleuren en goddelijk lekkere geur. Let op: ik heb in deze review mijn geluk niet kunnen verbergen, verwacht dus veel woorden zoals geweldig en prachtig, want ik ben er helemaal verliefd op!

Waar zal ik beginnen? Nou ja, de verpakking dan maar, deze is op zich al geweldig: een leuke en typisch Too Faced kartonnen omhulsel verbergt deze prachtige, op een reep chocola lijkende oogschaduw pallete. Het is een bruine, langwerpige, in plastic gegoten tinnen verpakking, compleet met blokjespatroon om het helemaal op een reep chocola te doen lijken, versierd met chique Too Faced letters.
In deze plastic chocolade reep vind je naast 16 prachtige oogschaduw kleuren ook een ruime spiegel, wat natuurlijk handig is bij het opmaken. Ook heeft deze stevige palette een fijne magnetische sluiting, dat zo’n typische geluidje bij het dichtklappen maakt, waar het hartje van een beautyblogger sneller doet kloppen. Enig minpunt aan de verpakking is dat de bovenklep niet uit zichzelf rechtop kan blijven staan (waarschijnlijk vanwege de spiegel dat er in zit) en al is dat natuurlijk niet nodig, leek het mij net wat handiger. Aangezien het verder een beeldschone verpakking is neem ik het Too Faced maar niet kwalijk.
Eenmaal geopend vallen de verschillende en toch bij elkaar passende kleuren op, maar word je vooral begroet door een heerlijke chocolade geur. Dat is ergens wel te verwachten, aangezien deze oogschaduwtjes ook werkelijk cacaoboter bevatten, en al is het niet heel veel betekent het wel heel wat, maar daarover later meer. Terug naar de geur: naast de chocolade geur komen er nog andere hemelse geuren naar boven. Ik kan ze niet allemaal plaatsen, maar ik ruik truffels, karamel, koekjes en crème brûlée, alsof je in een bonbon fabriek binnen bent gestapt. Ik voel me bij het opmaken een beetje als het dikke kind van Sjakie en de Chocoladefabriek, alléén loop ik hier niet risico op teveel eten, maar teveel oogschaduw aanbrengen, want éénmaal begonnen met make-uppen wil ik er niet meer mee ophouden. Ergens voel ik me wel een beetje schuldig dat ik zo intens blij word van make-up, maar ben me er wel van bewust dat de geur van chocola vrouwen ook echt gelukkig maakt, dat is wetenschappelijk aangetoond, het ligt echt niet alléén aan mij.
Goed, de verpakking is prachtig, de geur hemels, maar kijk eens naar de binnenkant. Als dit geen perfectie is weet ik het ook niet. Een combinatie van matte en shimmery kleuren, inclusief twee highlighters waar je u tegen zegt. Zo mooi zijn ze. Ook zijn ze een stuk groter dan de andere kleuren, wat handig is omdat highlighters over het algemeen sneller op gaan dan de andere kleuren. Nog een pluspunt van Too Faced’s kant! De 16 verschillende kleuren hebben ieder een eigen naam, dat net zo lekker klinkt als dat het palletje ruikt:

– Glided Ganache: een donkere, warme bruine kleur, met een karamel ondertoon en gouden mini glitters. Extreem goede pigmentatie en zachte werking, minimale fall-out onder mijn ogen.
– White Chocolate: een crème kleur, met eveneens een warme ondertoon. Matte highlighter, geen glitters of shimmer, geweldige pigmentatie, zachte kleur zonder poederig aan te voelen.
– Milk Chocolate: medium taupe kleur, met een warm geel/rode ondertoon dat bijna Mediterraans aanvoelt. Matte kleur, blendt mooi uit en geeft geen fall-out.
– Black Forest Truffle: erg donkere bruine kleur met een bordeaux rode ondertoon, voorzien van veel meer gouden glitters dan Glided Ganache. Super gepigmenteerd, zacht en makkelijk mee te werken, zonder fall-out.
– Triple Fudge: een diepe, donkere, bruine kleur met een koele tot neutrale ondertoon. Geen shimmers of glitters, alléén veel pigmentatie, waardoor het een perfecte basiskleur is voor blenden, of zelfs (donkere) wenkbrauwen aandikken. Geeft geen fall-out, laat zich goed aanbrengen en uitblenden, boterzacht.
– Salted Caramel: een medium tot lichtbruine kleur met een erg oranje ondertoon, doet ergens aan een bronzer denken. Geen glitters, erg matte finish, maar een wat drogere oogschaduw dan de rest, waardoor het ook wat meer fall-out geeft dan zijn voorgangers.
– Marzipan: Een tint donkerder en warmer dan Salted Caramel, maar dan in plaats van mat bomvol metallic glans. Goede pigmentatie, boterzacht en makkelijk aan te brengen zonder fall-out.
– Semi-Sweet: een medium donker bruin met een erg warme, rode ondertoon, donkerder dan Milk Chocolate, wel net zo warm. Weer heel zacht, mat en poederig, zonder fall-out.
– Strawberry Bon Bon: babyroze! Een koele, medium roze matte kleur, dat zich met veel pigmentatie dat goed laat aanbrengen en uitblenden, zonder poederig te zijn of fall-out onder de ogen te geven.
– Candied Violet: naar mijn mening slechtste van de 16. Een koele, donkere paarse kleur, met een blauwe ondertoon en verschillende kleuren glitters, met name goud, roze en oranje. De pigmentatie is opvallend slecht en brengt voornamelijk glitters over, voor een diepe kleur zal je veel moeten opbouwen, met als resultaat veel fall-out korrels onder de ogen. Ook is de kleur opvallend droger dan de rest en voelt het meer kruimelig aan.
– Amaretto: medium donker bruin met een warme ondertoon een veel metallic glans, een koperen kleur dat erg goed gepigmenteerd is goed overbrengt, boterzacht aanvoelt en geen fall-out heeft.
– Hazelnut: net een tint donkerder en koeler dan Amaretto, geeft ook een koeler metallic glans, waarbij het rode duidelijk weg is gelaten. Net zo gepigmenteerd en boterig als Amaretto en eveneens geen fall-out.
– Creme Brûlée: een donkergouden kleur, met eenrijke pigmentatie en een nog rijkere gouden metallic glans. Net zo zacht, boterig en soepel als de twee voorgaande metallic kleuren, maar dan meer naar goud toe trekkend. Ook makkelijk mee te werken, zonder fall-out.
– Haute Chocolate: een diepdonkere bruine kleur, met opvallend veel pigment, rode ondertoon met een koele metallic finish. Prachtige kleur om mee te werken, zacht, soepel en warm, goed te blenden, geen fall-out.
– Cherry Cordial: erg donker bruine kleur met veel rood en “plum” oftewel donkerrood/paarsig, afgemaakt met glitters over een matte en diepe kleur. Prachtige kleur, wel iets droger dan de rest, waardoor er ook fall-out voorkomt bij het aanbrengen.
– Champagne Truffle: in tegenstelling tot White Chocolate is Champagne Truffle een glanzende highlighter, waar ik tot over de oren verliefd op ben geworden. Wat een prachtige kleur! Een lichte, opgewekte, vloeibaar roze/gouden champagne kleur, met een lichte, metallic, gouden glans. Extreem veel pigmentatie, zachte kleur dat over de huid smelt en prachtige glans in alle lichtvallen. Wauw.
Doordat er cacaoboter aan de kleuren is toegevoegd is zijn vrijwel alle kleuren extreem zacht en met boter te vergelijken. Ik heb boterig dan ook veel vaker dan acceptabel is gebruikt, maar het is werkelijk één van de beste beschrijvingen voor deze zachte kleuren die in de huid smelter en een plezier om mee te werken zijn.

Ik ben dan ook helemaal fan van deze palette, en ondanks dat hij ruim 40 euro kost en in Nederland nauwelijks te verkrijgen is (tenzij je hem via een webshop bestelt) vind ik het meer dan de moeite waard. In mijn make-up stash zitten heel wat oogschaduw palettes, waaronder ook de Naked één, twee en zelfs drie van Urban Decay, maar ik vind ze niet eens te vergelijken met de kwaliteit van de Chocolate Bar van Too Faced.
De Chocolate bar is prachtig, ruikt goddelijk en op enkele na zijn de kleuren van geweldige kwaliteit. Nooit eerder heb ik zulke fijne oogschaduwtjes gehad, en inmiddels ben ik er over uit: de Chocolate Bar van Too Faced is mijn favoriet palette en make-up product ooit.

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like