Of je het nu leuk vindt of niet: het uiterlijk speelt een rol in het leven. Jij kijkt zelf naar het uiterlijk van anderen. En anderen doen dat ook bij jou. Daarom is het prettig als je tevreden bent over je eigen uiterlijk. Maar wat kun je doen als dit even niet lukt? Hoe vind je jezelf (weer) mooier? We delen onze tips.

Stel niet uit, pak aan

We hebben soms de neiging om uit te stellen wat we eigenlijk willen aanpakken aan ons uiterlijk. Ach, dat komt later wel een keer. Misschien denk je dit al weken, maanden of zelfs jarenlang. Tegelijkertijd denk je er steeds aan. Maak er daarom liever werk van! Waar het om gaat, weet jij natuurlijk het beste. Misschien ben je niet tevreden over je gebit. Laat je tanden rechtzetten, met een onzichtbare beugel. Dat is een innovatieve oplossing, waar helemaal geen traditionele slotjesbeugel bij komt kijken. Aangezien je dit type beugel nauwelijks ziet zitten, hoef je eigenlijk ook niet te wachten op een beter moment om een beugel te gaan dragen. Je kunt er prima voor kiezen, juist op dit moment.

Kom in beweging

Beweging doet je goed, zowel lichamelijk als mentaal. Daarom is het zo belangrijk om genoeg te bewegen. Het minimum? Dat is een half uur per dag. Wandel bijvoorbeeld iedere dag een half uurtje, voor of na je werk. Of ga op de fiets naar je werk toe. Zo kom je al snel aan dat stukje beweging. Sporten doet je natuurlijk ook goed. Ga op zoek naar een sport die jij leuk vindt om te doen. Dat kan fitness zijn, maar ook iets heel anders. Probeer vooral meerdere opties uit. Het is goed om beweging prioriteit te geven in je agenda. Vaak komt het op de laatste plaats te staan in drukke weken. Maar eigenlijk kun je het juist beter bovenaan je lijstje hebben staan. Dat doet je goed.

Complimenten accepteren

Vind je het moeilijk om complimenten van anderen te accepteren? Dit kan er ook aan bijdragen dat je jezelf minder mooi vindt. Leer juist om complimenten aan te nemen. Luister goed wat de ander over jou zegt. En sla dit op! Complimenten zijn er immers om te vieren. Zeker als je je uiterlijk verbetert, krijg je hier meer complimenten over. En dat voelt goed. Als je scheve tanden bij volwassenen aanpakt, hoor je daarna zomaar dat je zo’n mooi gebit hebt. Geef jezelf ook eens vaker een compliment. Je mag best van jezelf vinden dat je er goed uitziet! Hier kun je jezelf zelfs in trainen.

Leuke looks

Dagen dat je jezelf mooi vindt, zijn vaak dagen waarop je je best doet op je looks. Je hebt misschien een feestje op de planning staan. Of een andere reden om je helemaal klaar te maken. Dan trek je je mooiste outfit uit de kast. Je neemt de tijd om je haar te doen. En je doet je best op je make-up. Dat is heerlijk! Kies ervoor om dit vaker te doen, als het je bevalt. Je kunt jezelf namelijk ook mooi maken als er geen feestje op de planning staat. Doe dat vooral als jij er zin in hebt! Het geeft je zelfvertrouwen in ieder geval meteen een boost.

Minder kritisch zijn

Last but not least: probeer minder kritisch naar jezelf toe te zijn. Bij jezelf blijf je toch al snel letten op de onderdelen waar je niet tevreden over bent. Terwijl een ander juist veel sneller kijkt naar wat er zo mooi aan je is. Leer jezelf aan om dit ook bij jezelf te doen. Waar ben je blij mee? Wat zijn voor jou de mooiste delen aan jezelf? Hier leg je de focus op. Onthoud daarnaast dat niemand perfect is. En jij mag gewoon helemaal zijn zoals jij bent. Dat maakt jou uniek!

Blijf niet hangen in onzekerheid of ongelukkige gevoelens over je uiterlijk. Pak het liever aan. En leer om meer van jezelf te houden. Zo voel je je (straks) weer de mooiste versie van jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like