Mama is weer eens flink aan het shoppen geslagen, verwacht dus de aankomende dagen weer nieuwe reviews! 😉

 

 

Vandaag begin ik met de Refreshing White Tea Foaming Showergel van de Hema.

 

 

 

Toen ik deze zag staan moest ik hem meteen hebben, aangezien ik een groot fan ben van schuimende douchegels. Raar genoeg had ik hier niet eerder over gehoord, anders was ik er als de kippen bij om hem aan te schaffen, maar hij schijnt dan ook redelijk nieuw te zijn. Er waren twee varianten, Black Orchid en White Tea. Ondanks mijn voorliefde voor orchideeën besloot ik de White Tea mee te nemen, aangezien ik de geur net wat fijner vond, voor zover ik het in de winkel kon ruiken.

 

 

 

Eenmaal thuis ben ik aan het testen geslagen en ben dan ook erg tevreden met de uitkomst. De ongelooflijk zuinige douchegel schuimt extreem goed, ruikt lekker en laat en schone huid achter.

 

 

 

Sterker nog, hij is zo fijn dat ik onder de douche een beetje product op mijn hand doe, met wat water uitwrijf tot een mega schuim en me insmeer. Snel afspoelen en ik ben klaar! De schuim is zo sterk en verfrissend dat ik het niet nodig vind om me de tweede keer in te soppen. Douchen binnen 5 minuten!

 

 

 

 

Voor €3.95 koop je een spuitbus van 200 ml met een handige opening, waarmee je makkelijk kunt doseren. Er zullen vast speculaties zijn dat deze schuim een na-aaping van de doucheschuim van Rituals is, al vind ik dat niet echt een probleem. Ik gebruikte namelijk een doucheschuim van Nivea jaren geleden, dus echt nieuw is het concept niet. Toen die van Nivea uit de schappen gehaald werd miste ik het behoorlijk, maar wilde nooit veel geld neerleggen voor een dure merk. Hema speelt hiermee in volledig in op mijn wensen, behalve… en hier komt het…

 

 

 

 

Een nadeel van deze schuimende douchegel zijn alweer de ingrediënten. Er zitten sterke middelen, zoals de sodium laureth sulfaat in, die niet echt voor de gevoelige huidjes zijn. Ze kunnen je huid behoorlijk uitdrogen of zelfs gaan irriteren.
Ik beweer echter niet dat dit bij iedereen het geval is, maar zeker iets om in je achterhoofd te houden, bij al je verzorgingsproducten. De sulfaat is namelijk een schoonmaakmiddel dat ook gewoon in je huishoudelijke schoonmaakmiddelen verwerkt wordt! Het is maar dat je het weet 😉 Verder zitten er drijfgassen in, maar dat is in elke spuitbus wel te verwachten.

 

 

 

 

Zelf ben ik van plan om deze schuimende douchegeld te blijven gebruiken, aangezien ik voorlopig geen droge plekken ben tegengekomen. Hij schuimt zo ontzettend veel, het lijkt net scheerschuim. Het wast ook erg fijn, verfrist, reinigt en ruikt erg lekker. De combinatie tussen zoet en fris doet echt iets voor je energie niveau en maakt dit voor mij DE douchegel voor in de ochtend. Bovendien ruikt hij niet per definitie vrouwelijk, het is zo’n geur dat door zwel mannen als vrouwen op prijs gesteld wordt.

 

 

Ben jij niet iemand die heel erg groen bezig is, dus niet echt op ingrediënten let, raad ik je deze douchegel zeker aan, het is een sensatie!

 

 

xoxo,

Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like