Oftewel een lipgloss waar je lippen groter van zouden worden. Zou het werken?
Ik probeerde het uit!

Er zijn verschillende merken volumizing lipproducten te koop, en ook in erg uiteenlopende prijsklassen. Zo heeft Dior een lip plumper dat ruim 30 euro kost, en kun je deze van Catrice voor iets meer dan drie euro kopen.

De Dior variant heeft een net wat luxere verpakking maar aan de binnenkant zijn ze vrijwel gelijk. Zelfde kleur, sponsapplicator en geur. Echt, er is geen verschil.

Ook qua textuur zijn ze gelijk: een glanzende lipgloss dat net wat te zwaar en plakkerig op de lippen aanvoelt. Ik hou hier persoonlijk niet van, maar begrijp wel dat er dames zijn die er geen last van hebben.

Catrice is wel eerlijker dan Dior met zijn beschrijving van het product. Ze geven aan dat het om een een menthol product gaat, en dat het tintelend op de lippen aanvoelt, waardoor het niet geschikt is voor gevoelige of gebarsten lippen. En dat is meteen het “geheim” van lipglossjes die lippen groter zouden maken: Menthol irriteert je lippen, waardoor deze gaan tintelen en voor je gevoel gaan uitzetten, waardoor je denkt dat je grotere lippen hebt. Maar dat is dus niet het geval, of in ieder geval niet genoeg om opvallend te zijn.

Zoals verwacht kan een simpele glos van “drie euro nog wat” je geen volle lippen geven, maar je wel van wat kleur en glans voorzien. Ik pakte het daarom wat grondiger aan. Een tijdje terug liet ik in een shoplog zien wat ik bij Kruidvat bestelde, en daar zat naast de lipgloss ook een lichtbruine/oudroze lippotlood bij. Deze gebruikte ik om mijn lippen te omlijnen, en optisch groter te maken. Mijn lippen zijn niet gelijk, iets waar het “bijtekenen” ook erg handig voor is. Toen ik mijn lippen éénmaal van de gewenste vorm had voorzien smeerde ik er wat Volumizing Lip Booster overheen, en had ik opeens wel lippen die een stuk aanweziger zijn.

Wat vind ik uiteindelijk van Catrice Volumizing Lip Booster? 

Ik vind het een leuk kleurtje, maar de gloss is wel duidelijk aanwezig op mijn lippen, het tintelt niet alléén, maar voelt wat zwaar aan en is plakkeriger dat gewenst. Ik kan het misschien het beste als stroperig opschrijven. Daarnaast wil de kleur van de gloss in de rimpels van mijn lippen kruipen, wat ook niet echt charmant of gewenst is, dus kies ik voortaan toch maar voor een “gewone” gloss, die stukken aangenamer op mijn mond voelt.

Wil je zelf ook grotere lippen met make-up creëren, kies dan voor een lippotlood en een “gewone” glans, net zoals ik, of ga met een mooie lippenstift aan de slag, hoef je je ook geen zorgen te maken over geïrriteerde lippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like