Zowel catrice als essence hebben nieuwe matte eyeliners in de schappen gegooid en ik ging op onderzoek uit. Welke eyeliner is nou beter? Ik kocht ze allebei, vergeleek ze, en kan je alvast verklappen dat ik weer een budgettopper favoriet rijker ben.
De catrice matte eyeliner komt in penvorm en heeft een afgeronde vilten bovenkant, die je kunt draaien om zowel een dunne als wat dikkere lijn te tekenen. Met zijn prijs van 3.59 kost hij natuurlijk niet veel, maar is voor een budgetmerk zoals catrice toch aan de duurdere kant.

essence pakt het klassiek aan en brengt een Liquid Ink variant uit dat in een standaard flaconnetje met een dunne kwastje verkocht wordt voor een prijs van bijna een euro minder. Deze kost namelijk maar 2,89.

Toen essence en catrice jaren geleden voor het eerst in Nederland verschenen introduceerden ze ook regelmatig eyeliners in penvorm, wat niet altijd even goed uitpakte. Helemaal niet zelfs. In de loop der jaren is de kwaliteit van deze pennen met sprongen vooruit gegaan en kon je ook met deze pennen fijne eyeliner lijnen op je ogen aanbrengen. Ik kocht de catrice Multi Style Matt Eyeliner met dit in mijn achterhoofd.

 

Bij het swatchen zag het er al naar uit dat dit geen goed product is. Ja, ik kon wel verschillende lijnen tekenen, maar ze waren zo slecht gepigmenteerd, dat ze bijna doorzichtig opdroogden.
De Liquid Ink tekende juist in één keer een volledig zwarte lijntje, dat absoluut mat opdroogde, en er meteen geweldig uitzag. Hieronder zie je goed wat ik bedoel: Bovenste lijn is essence liquid ink, de drie lijnen daaronder zijn catrice Multi Style Matt Eyeliner. Eeste foto is in direct zonlicht, tweede in schaduw, maar op beide foto is de bovenste lijn pikdonker en mat, terwijl de lijnen daaronder zo doorzichtig zijn dat ze bijna grijs lijken en mijn huid duidelijk onder het product zichtbaar is.

Uitproberen op mijn oogleden dan maar:
Eerst catrice pen. Een lijntje laat zich redelijk tekenen, het idee van een kantelbare stift werkt goed. Je kunt er als beginnende make-upper makkelijker een lijntje tekenen, maar als je al een kwastje gewend bent zal het wellicht juist als onhandig ervaren.
Na één laag is de kleur niet intens genoeg, en moet ik nog een tweede en derde laag eyeliner  aanbrengen. Helaas werkt dit totaal niet en blijft de eyeliner doorzichtig en niet intens.

 

Dan de essence variant:
Door zijn klassieke vormgeving vind ik hem juist praktischer werken dan de pen, omdat ik al jarenlang mijn eyeliner met een kwastje aanbreng. Persoonlijk vind ik dit dus makkelijker.
Deze laat zich in één enkele beweging perfect aanbrengen doordat het erg vloeibaar is. Na een paar seconden droogt het op en ziet het er perfect mat uit. Sterkt gepigmenteerd, extreem zwart en helemaal wat ik had gehoopt dat het zou zijn.

 

Het lijkt me dus duidelijk dat ik de vloeibare eyeliner van essence stukken beter vind werken dan het pennetje van catrice, dat maar matig, of zelfs slecht resultaat geeft.

Ik laat de catrice pen voor wat het is en kijk er niet meer naar om, de Liquid Ink van essence is echter zo fijn, ik gebruik hem inmiddels regelmatig, aangezien hij ook nog eens de hele dag op zijn plek blijft zitten, en dit allemaal terwijl hij een stuk goedkoper is dan zijn “concurrent.”

 

 

Hadden jullie de nieuwe eyeliners al uitgeprobeerd, welke spreekt je het meest aan?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like