Goede cosmetica voor weinig geld – ik word er blij van. Nou wist ik dat KiKo redelijk budgetvriendelijk is, maar kende de producten helemaal niet. Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag probeer ik vier verschillende Kiko lippenstiften uit en deel mijn mening met jullie.

Kiko Cosmetics is wereldberoemd, terwijl het in Nederland nog in kinderschoentjes staat. Ik ben het merk in winkels niet tegengekomen en ook de Nederlandse webshop is nieuw. Om dit te vieren waren er op alle bestellingen geen verzendkosten, en ik gebruikte die kans wat producten om uit te proberen. Deze foto kwam dan ook op mijn Instagram voorbij, want welke vrouw wordt er nou niet vrolijk van nieuwe make-up?!

Ik kocht vier van de viertien beschikbare kleuren voor de aantrekkelijke prijs van €3,90 per stuk. Niet veel voor een goede lippenstift! Ik koos voor de kleuren 908 rood, 914 bordeaux, 920 roze en 923 lila.

Tijdens het swatchen viel de kwaliteit van de lippenstift meteen op, vooral de rode en bordeaux kleur zijn geweldig en laten geweldige pigmentatie achter, terwijl de roze van een subtiele glans is voorzien. Alléén de laatste kleur – paars heeft net te weinig pigment om aan mijn verwachtingen te voldoen.

Van links naar rechts: 908 – True Red, 914 – Amaranth, 920 – Hot Pink, 923 – Peonie Purple.

Natuurlijk testte ik de kleuren uit en maakte er zowel ’s avonds, met flits als overdag foto’s van.

 

908 – True Red voldoet aan zijn naam. Het is een werkelijk rode kleur, dat heerlijk zacht aanbrengt en goed blijft zitten. Hier ben ik erg enthousiast over!
914 – Amaranth is een bordeauxrode, “dark berry” kleur dat prachtig is voor herfst en avondlooks. Brengt net zo mooi als zijn rode variant aan, en is net zo gepigmenteerd. Ook hier ben ik heel erg blij mee!
920 – Hot Pink heeft naar mijn idee niet de juiste naam gekregen, want erg “hot” is het niet. Het is juist een erg koele roze kleur, met een duidelijk blauwe ondertoon en subtiele glans. Persoonlijk vind ik dit een kleur dat heel goed bij mijn huid past en zou dit heel makkelijk mijn elke dag lippenstift kunnen worden. Ook mooi gepigmenteerd en simpelweg lief.
923 – Peonie Purple bewijst maar weer eens dat goed gepigmenteerde paarse lippenstiften erg moeilijk te creëren zijn. Ik heb in het verleden al tientallen paarse lippenstiften getest die stuk voor stuk meer als een lipgloss dan een lippenstift op mijn lippen zaten, en ook Peonie Purple past in dit rijtje. Een prima paarse lippenstiftje voor iemand die het doorschijnen van eigen lipkleur niet erg vindt. Zelf had ik op veel meer pigmentatie gehoopt, dus ben ik hier uiteindelijk het minst over tevreden. Los daarvan brengt ook deze kleur zacht en mooi aan en ruikt het net als de rest van de lippenstiften erg aangenaam.

 
Kortom, de lippenstiften zijn goedkoop, maar dat zie je aan de zwarte chique verpakking niet terug. Ze zijn goed hydraterend, brengen mooi aan, zijn goed gepigmenteerd (behalve de paarse) en blijven goed zitten. Je zal de lippenstift na een lange maaltijd wel moeten bijwerken, maar dat maakt hem niet minder mooi. Ik ben onder de indruk!

Welke vinden jullie het beste bij me staan?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like