Recept: Babyvriendelijke ijsjes!

We kunnen dit jaar volop genieten van de zomer: zon, fijne temperatuur, geen wind, geweldig!
Maar met zomer komen ook waterijsjes ter sprake en ik zelf geef mijn peuter niet graag suikers en conserveermiddelen, waar de meeste ijsjes helaas wel mee vol zitten.

 

Ik besloot het anders aan te pakken en gezonde ijs te maken, volledig natuurlijk en lekker. Kijk mee naar mijn zelfgemaakte fruitijsjes.
zelfgemaakte fruitijs

Wat heb je nodig?

Vormpjes om je ijs in in te vriezen
Staafmixer om je fruit te pureren
Een peer en een avocado
Naar behoefte water en wat honing
fruitijsjes
Wat doe je?

Een rijpe peer en avocado pel je en snijdt ze in stukken die in je staafmixer passen. Dan pureer je alles tot je een gladde massa hebt. Mocht de massa te dik zijn kun je er wat water bij doen en als je kindje ouder dan 1 jaar is mag je er ook wat honing in doen, om het wat zoeter en net wat lekkerder te maken. Vervolgens giet je alles in vormpjes die je kunt invriezen en doe je het in de vriezer.

Mijn vormpjes komen uit Xenos, maar je kunt ze bijna overal vinden voor een paar euro.
Laat alles in de vriezer overnachten en laat je kleine de volgende dag van een gezonde verkoeling genieten.
fruitijs

Omdat je alles binnen een paar minuten hebt gedaan en in de vriezer hebt geplaatst zullen alle vitamines in je ijsjes blijven, dus zijn deze pure fruitijsjes niet alleen heel erg gezond, maar smaken ze door de honing ook lekker zoet.

 

 

 

Mocht je geen honing willen toevoegen omdat je kind deze nog niet mag hebben, sla het dan gerust over, aangezien baby’s de grootste plezier aan sabbelen en spelen met deze ijsjes zullen beleven. Het wordt een knoeiboel, maar geloof me ze vinden het geweldig!
zelfgemaakte fruitijsje

Je kunt natuurlijk eindeloos combineren met fruit, maar de über-gezonde avocado smaakt het lekkerst met peren! Laat je inspireren door wat je in huis hebt en probeer aardbei, perzik, meloen, of appel te pureren. Wedden dat het allemaal lekker is? 🙂

 

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Published
Categorized as Baby

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *