Nu Pasen voorbij is en we allemaal uitgebreid vlees en eiren naar binnen hebben gewerkt is het tijd voor iets anders. Lichter, gezonder en voor mij de ultieme lunch maaltijd. Vandaag laat ik je zien hoe je de lekkerste tonijnsalade binnen een paar minuten in elkaar tovert.

Wat heb je nodig? 
– Blikje tonijn
– Ui
– (Bleek)Selderij
– Mayo naar keus, ik vind de biologische van AH het allerlekkerst
– Appel
– Zout en peper

Wat doe je?

Er zijn geen exacte hoeveelheden, ik doe het op gevoel!
Eerst lek ik een blikje tonijn uit en doe het op een bord.

 

Voor een blikje tonijn snijd ik ongeveer een kwart grote uit (of een halve kleinere) en een stengel bleekselderij klein. Ook doe ik er een kwart kleingesneden appel bij, het liefst een groene, zurige appel.

 

Wanneer alles bij elkaar gedaan is gooi ik er een flinke eetlepel maynaise bij en gooi er wat zou en peper overheen.

Vervolgens zorg ik dat mijn handen schoon zijn en kneed ik de boel goed door elkaar. Je kunt dit ook met een lepel doen, maar door het kneden worden de smaken net wat beter met elkaar vermengd en wordt elk stukje met mayo overgoten.

 

 

Tadaa! Je lunch is klaar, nu moet je alléén nog de moeilijke beslissing nemen hoe je het gaat eten. Op een verse stokbroodje, brood, bagel, afbakbrood of crackers? Wij zijn nu helemaal gek op de ultra dunne crackers van Wasa en eten het dus zo:

Mijn kleine meisje is overigens helemaal dol op deze lunch en heeft geen enkele moeite met ui!

 

Deze salade is geïnspireerd door de tonijnsalade van La Place en stiekem vind ik mijn versie net wat lekkerder en ik hoef er niet speciaal voor naar de stad.

 

De salade is dan ook echt een aanrader uit eigen keuken, omdat tonijn en selderij heel goed samen gaan, maar de smaak nog intenser wordt door ui, terwijl de appel voor de frisse bite zorgt. De combinatie tussen zachte en romige tonijn en mayo, en knapperige selderij en appel is zo ontzettend lekker dat het echt een misstap zou zijn om het niet uit te proberen!

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like