Het is weer eens tijd voor een uber-makkelijk recept! En wel eentje die gegarandeerd op is voordat hij helemaal is afgekoeld. Het had niet veel gescheeld of ik had helemaal geen foto’s van deze taartje gemaakt, aangezien hij hier in huis een grote hit is. Je hebt weer eens maar een paar ingrediënten nodig om een smeuïge, luxe en volle chocolade – noten taart te maken.

Goed, dat ik geen keukenprinses met uren te besteden ben is wel duidelijk, maar dat betekent niet dat ik niet van lekker eten houd! Verder ben ik net als vele vrouwen een grote liefhebber van chocola, dus gooi graag af en toe een cakje in de oven. Om deze cake aan te vullen doe ik er graag noten in, waardoor het meteen een luxe variant van een simpele chocolade taartje wordt. Lees maar mee!

Wat heb je nodig?
Een mix voor een chocolade taart of cake, zelf vind ik de mix voor brownies het beste resultaat geven. Maak het jezelf makkelijk en neem een mix waar je zo min mogelijk aan moet toevoegen. Deze heeft alleen wat water en een klontje boter nodig.

Een bakje noten, erg belangrijk dat er pecannoten in zitten. Hazelnoten zijn ook erg lekker eenmaal gebakken, maar amandelen en walnoten kunnen ook goed in verwerkt worden.

Dat is het een zo’n beetje qua ingredienten: mix voor je taartje en noten!

Wat doe je?
Volg het algemene bereidingswijze dat op de achterkant van de verpakking staat

Voordat je het beslag in het vormpje giet doe je er eerst een laag noten in

Daarna doe je het beslag overheen en maak je het geheel af met de een bovenkant van noten

Probeer wel alle pecannoten voor de bovenkant van je cakje te bewaren, dit omdat deze in de oven knapperig zullen worden, waarna ze van smaak veranderen en ongelooflijk lekker worden. De pecannoten zijn dan ook wat deze chocolade taart zo ontzettend heerlijk maakt.

Na 40 minuten in de oven gezeten te hebben spreidt deze cake een heerlijke geur door je huis en wordt het moeilijk om te wachten tot het afgekoeld is. Met als resultaat: geen goede foto van de cake! 🙂

De cake is lekker voor jezelf, maar kan ook goed geserveerd worden met een bolletje ijs als afsluiter van een etentje. Vooral nu de kerstdagen er aan zitten te komen is dit een echte aanrader: Het kost niet veel, is binnen 5 minuten klaar (alleen moet je wachten tot het uit de oven kan) en smaakt net zo lekker als een vier sterren restaurant dessert!

Neem het maar van mij aan – het is GODDELIJK! 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De voordelen van houten jaloezieën
Verder lezen

De voordelen van houten jaloezieën

Inhoudsopgave Hide Stijlvolle raamdecoratieMeester over het lichtJe kunt ze automatiserenHebben houten jaloezieen ook nadelen?Misschien vind je deze artikelen…