Dat er tegenwoordig overal een applicatie voor is bewijst de nieuwste app op mijn telefoon, simpel genoeg Milk genaamd. Het is een app dat de kersverse moeder helpt bij borstvoeding geven omdat het onder andere de tijd van voeden bijhoudt, maar ook aangeeft welke borst aan de beurt is!

Een bekend probleem van borstvoeding is even niet meer weten welke borst aan de beurt is, of hoe lang geleden je laatste voeding was. Of als het geluk hebt een slaperige baby te hebben is een herinnering om de kleine aan de borst te leggen ook niet overbodig. Dit, maar nog veel meer kan allemaal bijgehouden worden met de Milk app.
Allereerst heb je genoeg opties op de app te personaliseren qua kleuren en foto’s van je kindje, en kun je de belangrijkste gegevens invoeren, zodat de app helemaal van jou wordt.

Naast dat er rekening gehouden wordt met welke borst aan de beurt is, hoe lang je kindje heeft gegeten, wanneer je weer moet voeden en de volledige geschiedenis van de voedingen, kun je ook invoeren of je baby gepoept of geplast heeft, wat de temperatuur is en kun je ook losse notities invoeren over zaken waar je zelf rekening mee wilt houden.
Nou vraag jij je net als ik wellicht af of je nou echt een app nodig hebt om borstvoeding te geven, maar in praktijk blijkt deze app nogal handig! Als je het even niet meer weet kun je altijd checken of je kleine vandaag al gepoept heeft, en als het gaat huilen weet je ook hoe lang geleden de vorige voeding was. Het is ook handig als je even de deur uitgaat en afgeleid wordt, omdat het je op tijd herinnert, voordat je melkvlekken op je shirt krijgt!
Bovendien kun je altijd de geschiedenis van de voedingen raadplegen als je na wilt gaan hoe je kind eet, zodat je sneller een beeld krijgt van wat je kleine nodig heeft. Ook handig als je ze op het consultatiebureau vragen gaan stellen: … “Ik pak even mijn iPhone d’rbij”

Ook is de app in ontwikkeling, en mocht je hem op de telefoon instellen kun je geleidelijk nieuwe functies over luierinformatie, samenvattingen, exporteren van gegeven en kolf functies verwachten. Allerlei praktische informatie die je in het begin van je kraamperiode in een schrift opschrijft en aan de kraamhulp laat zien.

 

 

Ben je dus een trendy mommy die haar menstruatie, ovulatie en zwangerschap op de voet heeft gevolgd met verschillende apps, dan is de MILK app echt iets voor jou, vooral omdat je geen pen en papier er meer bij hoeft te pakken.

Wil je app hebben? Hij kost normaal 0.89, maar is nu zelfs in de aanbieding voor de helft van de prijs. Je kunt hem hier downloaden, of de site van Milk checken voor meer informatie: http://www.themilkapp.com/

 

 

Wat vinden jullie van deze app, handig of overbodig? 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

DEODORANT EN BORSVOEDING

deodorant en borstvoeding, waarom je deo tijdens het borstvoeden niet moet gebruiken, wat de gevaren en alternatieven zijn.