Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk, met weinig ingrediënten, een superlunch maakt, die er uitziet alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan, terwijl dat dus echt niet het geval is!
Ik maak deze heerlijke kip/champignon bolletjes die ook leuk zijn voor feestjes, omdat het fingerfood is.
Goed, zoals altijd begin ik met de ingredienten. Ik heb nogal gespiekt, aangezien in zo veel mogelijk kant en klaar heb gekocht, om het voor mezelf lekker makkelijk te maken. Ook heb ik voor de goedkoopste weg gekozen en budget en huismerk genomen, kan mij het nou schelen?!
Wat heb je nodig?
– een pak bladerdeeg
– wat kipfilet
– blikje paddestoelen ragout
– plakje kaas
Wat doe je?
Eerst bak je het vlees een aantal minuten aan, zodat hij niet helemaal rauw is.
Dan spreid je een een plakje bladerdeeg over een muffinvorm en druk je het voorzichtig naar beneden, het vormpje in, zonder je bladerdeeg te breken of scheuren.
Je deeg vul je met een eetlepel ragout, zo uit blik en doe je er ook een eetlepel kipstukjes in.
Tot slot doe je er een stukje kaas overheen, die je gewoon van een plak kaas afscheurt.
Dan vouw je de boel dicht en gooi je het ongeveer 20 minuten in de over, op 180 graden.
Kijk zo:
Tegen het einde haal je je hartige gebakjes uit de oven en smeer je ze in met een losgeklopt ei, puur voor een mooie gouden glans, daarna kunnen ze nog 5 minuten in de oven, en zijn ze klaar! Even afkoelen en smullen maar!
Tadaa!
Dit is een basic recept, je kunt er verschillende variaties mee maken: Vlees, groente, mozzarella, sesamzaden bovenop, wat je maar wilt. En het resultaat is altijd een schattige, gevulde bladerdeeg taartje 🙂
Eet smakelijk!
xoxo,
Andrea
Comments
comments