Weet je nog niet wat je voor je kleine morgen als ontbijt of lunch moet serveren?

Trendy Mommy to the rescue!

Vandaag laat ik je zien hoe je banaan-pannenkoeken maakt.

 

De pannenkoekjes die ik je ga laten zien zijn gezonder dan je standaard pannenkoek, omdat er geen meel, melk of suiker aan toegevoegd is. Huh? Geen meel? Juist ja, geen meel!

 

Wat heb je dan wel nodig om deze pannenkoeken te maken? Heel weinig!
Eén banaan en twee eieren.

 

Wat doe je?

*Neem een banaan, het liefst een hele rijpe en prak deze tot er geen stukken banaan meer over zijn.
*Gooi er daarna twee eitjes in en kluts de boel tot een geheel.

*Verwarm ondertussen je koekenpan met een heel klein beetje olie.
*Zet je vuur zacht en kiep met een soeplepel wat beslag in je koekenpan. Om het jezelf nog makkelijker en sneller te maken kun je in één keer twee of zelfs drie pannenkoeken maken door het beslag in je pan te verdelen.
*Zijn je pannenkoeken al aan de bovenkant aan het opdrogen kun je ze gaan omdraaien. Wees hier erg voorzichtig mee: omdat er geen sterke bindmiddelen in zitten zullen ze sneller uit elkaar vallen. Je bent dus gewaarschuwd… Een brede en dunne spatel is aan te raden.

*Je pannenkoeken zijn nu klaar. Stapel ze op elkaar, a la American pancakes. Zo blijven ze warmer tot je volgende ronde klaar is, het ziet er leuk uit en het eet makkelijker met een vork.
*Kies je topping: wil je voor heel erg gezond gaan, kies dan voor een natuurlijke stroop: ahorn, appel, of honing. Simpelweg vers fruit kan ook: bosbessen, aardbeien, frambozen. Of laat je lekker gaan en doe er een klontje roomboter op en laat deze smelten.
Maar je kunt ook gewoon jam of chocoladepasta smeren en er wat poedersuiker overheen strooien.

 

Deze pannenkoeken zijn dus stukken gezonder dan de “gewone,” maar zijn door de banaan nog steeds erg zoet en lekker! Wil je jou kind gezonder laten eten? Probeer deze pannenkoeken zeker!

Ze zijn snel klaar, goedkoop om te maken, smaken lekker, en zijn supergoed voor je kleine: vitaminerijke bananen, en eiwitrijke eieren, zonder vet, cholesterol, of wat dan ook.

 

 

Met deze ingrediënten heb je binnen een paar minuten een tiental pannenkoeken die goed vullen, dus jij en je kleine kunnen er makkelijk samen van eten 😉 Wij eten ze ook altijd samen!

Kijk ons smullen! 

 

Dit is een recept dat geschikt is voor kindjes van ongeveer één jaar, wanneer ze al een beetje kunnen kauwen en eieren mogen eten. Eet smakelijk!

 

 

Laat je me weten als je het hebt uitgeprobeerd?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

WIJ KRIJGEN EEN…

Vandaag vertel ik jullie of de meisjes een broertje of zusje mogen verwelkomen, wat wij er van vinden…