Een van die redenen waarom ik zo van herfst houd zijn toch wel pompoenen. Waar ik vandaan kom worden ze niet als lantaarns voor Halloween gebruikt, maar gewoon opgegeten. En ik kan je vertellen, we smikkelen ze lekker op! Er zijn talloze manieren om pompoenen te consumeren, maar mijn herfstfavoriet is toch wel – soep.

Deze soep is uber-makkelijk te maken, smaakt fluweelzacht en wordt ook door de allerkleinsten goed ontvangen. Elena at pompoenpuree vanaf haar zesde maand, want baby’s zijn dol op de zachte, enigszins zoete smaak van pompoenen.

Wat heb je nodig?
Niet veel!

  • een kleine of middengrote pompoen
  • wortels
  • een aardappel
  • een ui
  • zout en peper

Wat doe je?
Eerst breng een wat grotere pan water en olijfolie aan de kook, daar doe je geschilde wortelen en ui in, paar minuten later doe je je geschilde aardappel er ook in.
Dan schil je de pompoen met een dunschiller, snijdt het doormidden en haalt alle pitjes en draadjes er uit, daarna snij je de pompoen in stukken en voegt het bij je kokende groenten.
Doe er ook wat zout en peper bij, tenzij je een baby hebt die mee-eet, laat het geheel 15 tot 20 minuten doorkoken en wanneer alles zacht is pak je een staafmixer en pureer je de boel. Als laatste kun je er wat peterselie en/of selderij bij doen, maar je soep is in principe klaar!

Soep, met zelfgemaakt boerenbrood. Yummy!

De wortelen en pompoen geven deze soep een hele mooie, felle, oranje kleur, die iedereen leuk vindt om te zien, niet alleen kinderen.

Wat je hebt is een heerlijke veganische lunch of voorgerecht voor je avondeten, die je ook aan je baby kunt geven!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like