Dit is een typisch bijgerechtje waar wij in de winter niet zonder kunnen. Het is ontzettend populair in het zuiden van Europa, heel makkelijk en snel te maken, staat decoratief op tafel en smaakt heerlijk! Waar ik vandaan kom wordt het Projara genoemd, maar voor het gemak zullen we ze maar maïsmuffins noemen. Extra lekker, ik heb ze met feta kaas gevuld. Smullen!

 

Wat heb je nodig? 
Voor ongeveer 12 muffins heb je nodig: Een mok maïsmeel, één mok gewone tarwebloem, één zakje bakpoeder, wat zout, 2 eieren, halve mok zonnebloemolie en een halve mok melk. Tot slot heb je ook zo’n 200 gram feta kaas nodig.

 

Al deze hoeveelheden zijn ongeveer, het hoeft niet precies, het gaat er maar om dat je éénderde maïsmeel, éénderde gewone meel, en één derde vocht toevoegt. De bakpoeder zorgt er voor dat ze lekker gaan rijzen en de feta kaas kan door een andere vulling vervangen worden.

 

 

 

Wat doe je?

Doe je droge ingrediënten in een kom, meel, bloem, bakpoeder en zout, gooi er melk, olie en eieren in en meng de boel door elkaar. Verkruimel er tot slot feta kaas in en meng het zachtjes door elkaar. Vet daarna een muffinvorm lichtjes in met wat zonnebloemolie, verdeel met een lepel je beslag, waarbij je het net niet helemaal vult, aangezien je muffins nog gaan rijzen. Bak het in de oven ongeveer 25 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.

In feite kun je de muffins ook in cupcake papier bakken, wat leuk is voor een feestje, maar als je ze op tafel zet tijdens een uitgebreide maaltijd is het een beetje onhandig om ze los te moeten scheuren, dus heb ik het overgeslagen. Wij eten deze muffins in plaats van brood, bij traditionele gerechten of maken ze voor feestjes en bezoek. Maar ook gewoon zomaar, aangezien we er allemaal dol op zijn, inclusief Elena, die er zonder pardon twee opeet.

Ben je trouwens geen liefhebber van feta, sla het dan over en doe bijvoorbeeld een knakworstje in het midden. Ook lekker!

 

Eet smakelijk!

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like