Steeds meer mensen kiezen ervoor om een babyborrel te organiseren. Als de baby is geboren heb je een kraamvisite waarbij mensen komen kijken naar de pasgeboren baby. Als je kiest voor een babyborrel is dit meer een soort feest. Er zitten een hoop verschillende voor- en nadelen aan een babyborrel. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Voordelen van een babyborrel:

–       Met een babyborrel komt al het kraambezoek in een keer. Dit scheelt een hoop gedoe en schoonmaak. Daarbij hoef je ook veel minder voor te bereiden dan bij een standaard kraamvisite. Daar komen elke keer weer nieuwe gasten en moet je alles weer regelen. Je hebt bovendien meer tijd om te genieten van je pasgeboren baby. 

–       Je hebt in de eerste paar weken lekker veel tijd om te wennen aan het nieuwe leven zonder dat er heel de tijd mensen over de vloer zijn. 

–       Een babyborrel is meestal zo 4 tot 8 weken na de bevalling. Dan ben je inmiddels al goed opgeknapt en heb je ook meer tijd voor je gasten, maar je gasten kunnen elkaar natuurlijk ook vermaken. 

–       Je kan mensen uitnodigingen die je normaal niet voor een kraamvisite zou uitnodigen. 

Nadelen van een babyborrel:

–       Wanneer je heel veel gasten hebt, is het misschien niet mogelijk om de babyborrel thuis te vieren. Een zaaltje afhuren is dan een optie maar dit kost natuurlijk wel extra geld. 

–       Een babyborrel met zoveel mensen kan stressvol zijn voor je baby. Zorg er dus wel voor dat je baby een plekje heeft waar die lekker rustig kan liggen.

Tips voor de babyborrel:

Het is natuurlijk belangrijk om je babyborrel goed voor te bereiden. Het is verstandig om dit te doen voordat je gaat bevallen. Je hebt dan nog genoeg energie en tijd om dit te regelen. Zorg ook dat je tijdens de babyborrel iemand hebt die voor de hapjes en drankjes zorgt. Jij wil natuurlijk lekker met iedereen gaan praten. Het is belangrijk dat van te voren goed wordt afgesproken wie hier voor gaat zorgen. Iedereen is natuurlijk reuze benieuwd hoe de bevalling is verlopen. Om te voorkomen dat je dit verhaal heel de tijd moet herhalen kan je een vast moment afspreken waarop je dit verhaal vertelt. Je vertelt het verhaal dan een keer en kan daarna lekker over andere dingen praten. Tenslotte is het belangrijk dat iedereen weet waar die aan toe is. Spreek daarom een eindtijd af met de mensen die komen. Zo voorkom je dat mensen niet goed weten hoe laat ze weg moeten gaan en eindeloos lang blijven hangen. 

Lekkere hapjes voor tijdens de borrel

Tenslotte is het natuurlijk nog belangrijk dat je lekkere hapjes regelt voor tijdens de babyborrel. Je kan allerlei soorten hapjes regelen. Denk aan beschuit met muisjes, cupcakes, heerlijke stokbrood met smeerseltjes of voor de grap augurken. Als je kiest voor een babyborrel maak er dan een geslaagde dag van waar je later met een warm gevoel naar terug kan kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like