Dat het buiten behoorlijk warm is – is duidelijk. Perfecte tijd om je een goede zonnebescherming voor kleine kinderen aan te raden, en wel eentje van 100% biologische oorsprong, want daar kies ik zelf het liefst ook voor.

Big Green Smile verkoopt alléén maar natuurlijke en ecologische producten voor huis en huid, en is daarmee één van mijn favoriete webshops voor Elena. Onlangs bestelde ik er voor haar een nieuwe flesje Lovea Sun Spray voor kinderen, met de hoge beschermingsfactor 50.

Het is een handig flesje, met een hele fijne spray verstuiver, waardoor het niet alléén makkelijk uit te smeren is, maar door Elena zelf ook aangebracht kan worden. Ze is tenslotte al vier, en denkt dat ze alles zelf kan. Ze neemt deze spray dan ook mee naar school, waar ze zich voordat ze buiten gaat spelen insmeert, iets waar ik erg blij mee ben. Zo heeft ze morgen een waterspeeldag op school, en zal ze deze spray weer meenemen om goed ingesmeerd te blijven. Ook een pluspunt is dat het een waterdichte zonnespray is, en zij lekker met water kan spelen, zonder dat ze verbrandt. Het enige waar ik haar nog van moet voorzien is een zonnehoedje.

Om even inhoudelijk op deze spray in te gaan, en uit te leggen waarom een bio zonnespray fijn is: Lovea Bio Kids Sun Spray heeft natuurlijk een hoge beschermingsfactor, maar deze is vrij van parfums en parabenen. Daarnaast zitten er geen chemische ingrediënten in, en bestaat de spray voor 100% uit een natuurlijk, mineraal zonnefilter – titaniumdioxide.

Titaniumdioxide geeft zonnebrand zijn witte kleur, en is een bijzonder goede filter dat zon, UVA en UVB straling weert. Nou zijn er merken zonnebrand die dat witte kleur met behulp van nanotechnologie uit de zonnebrand hebben gekregen, (denk maar aan reclames waarin zonnebrand “zonder lelijke, witte waas” gepromoot wordt) maar nanotechnologie is erg slecht voor het milieu, en zou naar mijn mening verboden moeten worden. Lovea snapt dit, en er is in deze milieuvriendelijke, natuurlijke, en kindveilige zonnebrand geen nanotechnologie gebruikt, en komen er dus geen nanodeeltjes vrij die onze leefomgeving.

Kortom, een leuk en handig flesje, goed voor mijn kind en mijn omgeving, vrije van chemische en synthetische ingrediënten dus wat mij betreft een hele fijne zonnemelk! Zelf ook aanschaffen? Klik hier!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like