Mooi weer komt weer eens bewijzen hoe verschillend mijn dochters zijn. Valentina heeft haar papa’s pigment, terwijl Elena mijn lichte en zongevoelige huid heeft geërfd. Dus waar Valentina na een uurtje buitenspelen gebruind thuiskomt is Elena daarentegen rood, verbrand, overhit en simpelweg ziek. Na zoveel zomerse dagen een brakend meisje met koorts te hebben verzorgd word ik met mooi weer toch nog een beetje nerveus. We hebben hier de afgelopen jaren mee leren omgaan want ieder uur op het strand betekende voor haar zonnesteek.

Daarom doen wij ieder jaar weer ons best om Elena voor de zon te beschermen. We vermijden direct zonlicht, en ondanks dat ze vaak in Zeeland terug te vinden is gaat ze pas rond vier uur naar het strand, wanneer de zonnestralen al wat milder zijn. Ze draagt beschermende kleding en zonnehoedjes en wordt regelmatig ingesmeerd. Daarnaast drinkt ze extra veel en wordt ze vaak verwend met een verkoelend ijsje.Maar nu ze op school zit en ben ik er niet steeds bij om haar in te smeren en op haar te letten. Dit wordt een probleem omdat ze op school graag met kinderen buitenspeelt en op momenten vergeet wat de gevolgen zijn wanneer ze een uurtje in de zon heeft gestaan. En die zijn iedere keer weer pas ’s avonds zichtbaar – Elena heeft dan hoofdpijn, bloedneuzen, koorts, moet braken en hele nachten huilen.

Vandaar dat ik blij ben met NIVEA Zonkracht Alert. ’s Ochtends, voordat we de deur uitgaan krijgen we een melding met de zonverwachting van de aankomende dagen en worden we er aan herinnerd om ons in te smeren. Voor Elena komt dat duidelijker aan dan wanneer mama het blijft herhalen dus pakt ze het snel op. Ze smeert zich thuis goed in en is gedurende de ochtend beschermd.In haar schooltas neemt ze naast fruit, lunch en extra drinken ook standaard een zonnehoedje mee en tegenwoordig deze NIVEA* zonnebrandspray. Elena is fan van Kinderen voor Kinderen en NIVEA’s nieuwe liedje die kindjes op een vrolijke manier uitlegt hoe en hoe vaak ze zich moeten insmeren past helemaal in dat sfeertje, waardoor ze er graag naar luistert. Sterker nog, ze zingt mee en staat zich half dansend in te smeren, dus is “Elke Mooie Dag” bij ons thuis een dikke hit. Ook de zonnespray van NIVEA is helemaal haar ding – qua verpakking, qua sprayen, qua geur en kleur, Elena vindt het geweldig.

Mocht je zelf ook van die chaotische ochtenden hebben waarin je vergeet dat de kinderen ingesmeerd moeten worden, check dan de NIVEA Zonkracht Alert via WhatsApp – je voegt 06-57622911 toe aan je contacten en een appt “NIVEA AAN” waardoor je iedere keer wanneer de zonkracht een UV-index van 5 of hoger is gratis een herinnering krijgt om je in te smeren. Werkt hier top!

*in samenwerking met NIVEA

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like