Is er een meisje dat niet helemaal dol op Frozen is? Zo ja, dan moet ik haar nog ontmoeten. Mijn dochtertje is ook absoluut fan van Elsa, Anna & Olaf, en in plaats van prijzige merchandise te blijven kopen besloot ik het wat creatiever aan te pakken. Vandaag laat ik je zien hoe je met heel weinig middelen en inspanning je kleine meisje doet denken dat ze in een heuse Frozen sneeuwscene is beland.
Wij hebben thuis een bad, maar je kunt de kleine ook onder de douche laten spelen, al spoelt alles dan wel erg snel weg. Verder kun je het, wanneer het mooi weer is, het als verf of een buitenspel behandelen, maar wij deden het lekker in bad, aangezien Elena graag in bad gaat en dat het makkelijkste weer schoon te krijgen is achteraf. Ook belangrijk namelijk.

Goed, wat heb je nodig? 
Een vormpje om je “Sneeuw” in te doen, ik gebruikte een muffin tinnetje. Scheerschuim, de meest goedkope die je kunt vinden, en neem nou niet papa’s dure scheergel. Daarnaast heb je blauwe voedingsmiddelen kleurstof nodig, ik heb die van mij in de lokale toko gevonden. Ook heb je wat glitters nodig, ik kocht een potje in Action.

Wat doe je? 
Vul de muffinvormpjes met scheerschuim, doe op sommige een druppel kleurstof en roer het tot je een mooie blauwe kleur krijgt. Speel tot slot wat met glitters, blauw en zilver doen het hier erg goed bij. Weer er niet te zuinig mee, meisjes houden van glitter! En je “Frozen” “sneeuw” is klaar, je kunt er mee gaan spelen.
Daarna liet in een badje voor Elena vollopen, en deed ook daar een druppel kleurstof in, zodat ze blauwe schuim had. Zij stuiterde inmiddels van geluk en ongeduld. Spelen maar!

Het is erg leuk om te zien hoe weinig je eigenlijk moet doen om de fantasie van zo’n kleine meisje op hol te laten slaan. Ze was binnen no-time al spelend verhalen over Elsa aan het vertellen, en had mij helemaal niet meer nodig. Ik zat er handdoeken te vouwen en haar een beetje in de gaten te houden.
Helemaal leuk is het feit dat het buiten zo ongelooflijk hard onweerde, maar wij lekker binnen zaten met de verwarming aan. Het mag wel de thema van Frozen en sneeuw hebben, maar we willen niet ziek worden.
Doe je het trouwens in de zomer, leg je scheerschuim een paar uur in de vriezer, het is dan niet alléén verkoelend, maar blijft ook langer mooi!

Ik was in totaal minder dan 3 euro kwijt, maar heb Elena wel van een leuke middagactiviteit voorzien, waar ze nu nog steeds elke dag weer om vraagt. “Gaan we in Frozen bad mama?” Na afloop spoelde in haar en mijn bad even af, en was alles weer blinkend schoon. Elena blij, mama blij en ons portemonnee ook blij.
Wat vinden jullie van het idee, zou je het ook maken?

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like