Het is inmiddels al een tijdje zomer, en als je mijn site dagelijks volgt heb je het wellicht gemerkt, het is nogal rustig geweest de afgelopen tijd! Elena gaat niet meer naar de peuterspeelzaal vanwege zomervakantie, maar weigert ook tussen de middag te slapen, waardoor mama niet echt aan bloggen toe komt. Sterker nog, ik heb het idee dat ik het grootste gedeelte van mijn tijd doorbreng met verzinnen hoe ik het haar zo leuk mogelijk kan maken, en vandaag laat ik mijn nieuwste idee zien. Ik maakte onlangs een flesje verf, gaf het aan Elena met wat papier en had eindelijk even tijd om in alle rust een kopje koffie te drinken, omdat zij het zo naar haar zin had.
Het enige wat je voor het maken van deze verf nodig hebt is wat kleurstof, en een eetlepel bloem. Verder is een knijpflesje handig gebleken, omdat het spuiten van verf nou eenmaal leuk is en er op deze manier ook mee getekend kan worden.
Meng ongeveer een eetlepel bloem met zo’n half liter water en schud het goed door zodat er geen klontjes in zitten. Doe er vervolgens een paar druppels voedselkleurstof naar keus bij en schud het nog een keertje door, tot je zelfgemaakte verf naar wens is. Binnen een minuut heb je lekker veel verf waar je kleine mee kan spelen, en je kunt zelfs meerdere kleuren maken of mengen.
Met een lange stuk papier (van de Mala rol, Ikea) en een kwast liet ik haar eerst even zien wat de bedoeling is, waarna ze het maar al te graag zelf wilde doen. Om vieze kleren te voorkomen maakten we gebruik van het mooie weer en kon ze in een onderbroekje lekker in de tuin kliederen.Toen haar blauwe verf op was gaf ze aan groene verf te willen, dus maakte ik nog een flesje zelfgemaakte verf, maar gebruikte nu groene kleurstof. Hierna was ze nog een tijdje bezig, waardoor ik op mijn gemakje avondeten kon maken. Nu is Elena inmiddels drie en zal ze geen verf gaan eten, maar wanneer je zo’n flesje verf voor een kleintje maakt is spelen met handjes vanzelfsprekend. Door de ingrediënten van de zelfgemaakte verf is dit geen ramp, want behalve een gekleurde tong kan er niet veel gebeuren. Hierdoor is de verf ook heel erg geschikt voor baby’s, peuters en kinderen die halverwege het spelen beslissen te gaan duimen 🙂

Ik betaalde bij de toko 3 euro voor 4 flesjes kleurstof, en had bloem al in huis. De kleurstof had ik trouwens ook al liggen, die gebruikte ik bij mijn vorige DIY project, dus kostte deze DIY me niets! Vergelijk dat maar met de verf die je bij de speelgoedwinkel koopt, dat na een keer spelen alweer op is. Je kunt er ook voor kiezen om de verf met wat bloem dikker te maken, tot je een pasta hebt, wat ook leuk is voor het maken van hand en voet afdrukjes, of vingerverven!

Na een middagje spelen spoelde ik de tegels van de tuin af terwijl ik de bloemen water gaf, en Elena werd ook even goed gewassen onder de douche – Beiden waren snel en moeiteloos schoon!
De zelfgemaakte verf is bij ons huis een succes en we zullen het vaker doen, zo heeft mama misschien ook meer tijd om te bloggen! 🙂

Wat vinden jullie van deze DIY, ga je het ook uitproberen? Ik hoor het graag – je kunt me taggen op Facebook, Twitter of Instagram, op deze manier zie ik ook de foto’s voorbij komen!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like