Een babyshower is misschien wel de allerleukste manier voor een aanstaande moeder om de zwangerschap te vieren. Nu denk je bij een babyshower waarschijnlijk al gelijk aan lekkere hapjes, leuke cadeau’s en gezellige activiteiten, dit is dan ook precies waar het bij een babyshower allemaal om draait. Het spelen van spelletjes of samen iets moois maken zorgt er gegarandeerd voor dat het een gezellige dag wordt om nooit meer te vergeten. Ga je een babyshower organiseren, maar weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen? Een leuke dag is zo vol gepland met de volgende activiteiten, als je deze dingen toepast bezorg je de aanstaande moeder de dag van haar leven.

High tea

Op een babyshower mogen leuke activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Een high tea is een onderdeel dat altijd bij iedereen goed in de smaak valt. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes kunnen jullie gezellig kletsen over de nieuwe baby. Een high tea is een leuke afwisseling op spelletjes en activiteiten.

Luiers ruiken

Luiers ruiken is een leuk spelletje om te spelen tijdens een babyshower. Als nieuwe moeder zal je dit dan ook erg vaak gaan doen na de geboorte van de baby. En met dit spelletje kun je alvast het reukvermogen van de aanstaande moeder en gasten op de proef stellen. Poep- en plasluiers zijn natuurlijk niet echt bevorderlijk voor de feeststemming, maak als alternatief kun je zakjes vullen met luiers met daarin bekende baby geuren. Denk hierbij aan verzorgingsproducten of melk. De moeder en gasten kunnen dan raden wat de geuren zijn.

Rompertjes of slabbetjes versieren

Als de aanstaande moeder een creatieveling is is het versieren van rompertjes of slabbetjes een erg leuke activiteit voor de babyshower. Koop een lading witte rompertjes of slabbetjes en versier deze met textielstiften of textielverf. Je kunt allemaal je experimenteren met unieke patroontjes, tekeningen of je kunt er een mooie boodschap voor de nieuwe baby opschrijven. Zo draag je ook gelijk alvast bij aan de nieuwe garderobe voor de nieuwe baby. 

Babyfoto’s raden

Het is ook leuk om tijdens de babyshower terug te gaan naar de babytijd van de gasten. Laat alle gasten een babyfoto inleveren en maak een leuke mini quiz waarbij iedereen moet raden welke babyfoto bij welke gast hoort. Het is leuk om te zien hoe je vrienden eruit zagen als baby.

De leukste babyshower activiteiten

Invulkaarten invullen

Ook is het invullen van invulkaarten altijd een leuke activiteit om te doen tijdens een babyshower. Kook leuke invulkaarten en laat je gasten deze invullen met hun voorspellingen. Je kunt ze bijvoorbeeld laten raden naar het geslacht wanneer dit nog niet bekend is, ook kun je ze laten raden naar de geboortedatum, tijd, gewicht en lengte. Het is ook leuk om de gasten ideeën voor de naam op te laten schrijven. Na afloop kun je al deze kaarten samenvoegen en er een boekje van maken, zo kun je na de geboorte kijken wiens voorspellingen het dichts bij de werkelijkheid zaten. Ook is dit boekje een leuke herinnering voor de moeder aan de zwangerschap.

Quiz

Ook een quiz is leuk tijdens een babyshower. Bedenk leuke vragen die tameken hebben met zwangerschap en babys.

Babyvoeding raden

Een ander leuk spelletje is babyvoeding raden. Blinddoek de aanstaande moeder of een van de gasten en voer een hapje van een potje babyvoeding. Vervolgens moet de speler raden welke ingrediënten erin zitten. Je kunt er ook een wedstrijdje van maken en tegen elkaar spelen.

Maak een photobooth

Maak zelf een photobooth! Regel leuke props en maak foto’s om nooit te vergeten. Je hebt de grootste lol tijdens het maken van de foto’s en de aanstaande moeder heeft zo ook mooie herinneringen aan de zwangerschap.

30 Seconds

Je kunt een babyshower variant van 30 seconds maken voor de babyshower. Maak kaartjes met daarop allerlei woorden gerelateerd aan zwangerschap en baby’s.

Cadeauspel

Een babyshower is natuurlijk niet compleet zonder cadeau’s. Je kunt van het openen van de cadeaus ook een leuk spel maken. Je kunt bijvoorbeeld een dobbelspel maken waarbij het aantal ogen van de dobbelstee is verbonden aan een opdracht. Laat bijvoorbeeld de aanstaande moeder een cadeau met haar ogen dicht uitpakken of laat haar eerst raden wat erin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like