Enige tijd geleden maakte ik een filmpje waarin ik liet zien hoe makkelijk het is om wasmiddel te maken. Vandaag doe ik daar een figuurlijke schepje bovenop en laat ook een mega makkelijke  manier voor het maken van wasverzachter zien. Check het hieronder:

Het fijne aan deze makkelijke DIY is dat dat het niet duur is, snel te maken valt, en niet alléén goed voor je kleding en milieu is, maar ook je wasmachine en droger langer doet “leven.” Dit kun je aan elke wasmachine monteur vragen, en ze zullen het allemaal beamen: traditionele wasverzachter nekt je machines, terwijl de fabrikanten wassen op lage temperaturen blijven pushen, omdat het goed voor het milieu zou zijn.

Terwijl juist dat wassen op lage temperaturen er voor zorgt dat de aanslag van wasverzachter in wasmachines blijft plakken, en voor ophopingen, verstoppingen en kapotte apparatuur zorgt. Door regelmatig azijn te gebruiken, en af en toe op een hoge temperatuur te wassen zorg je dus ook voor een schone, frisse en optimale wasmachine.

 

Een paar eetlepels zelfgemaakte wasverzachter zorgen voor een nog schonere en zachte kleding, terwijl het de vezels en kleuren van je was beschermt en je was langer mooi houdt. Qua geur kun je er alle kanten mee op, aangezien je of voor een natuurlijke olie kunt kiezen, of je favoriete parfumolie   er bij kunt doen. Verwacht echter niet dat je heel sterk zal ruiken, tenzij je meer dan 10 druppels geurolie gaat gebruiken.

 

Heb je geen droger, of wil je niet je mooie stukken hierin drogen kies dan voor de wasverzachter met conditioner. Het maakt echt niet uit welke conditioner je kiest, ook de meest basic variant werkt prima! Hier is de geur wel duidelijk aanwezig, en zullen ook de fijne stukken lekker “fluffy” en zacht zijn wanneer ze opdrogen. Vooral bij overhemden is dit heerlijk gebleken, ze voelen zo lekker zacht aan, ik draag ze nu ook regelmatig, terwijl ik hier voor deze DIY project echt geen liefhebber van was.

Je kunt trouwens ook gewoon een scheutje azijn in je was gieten, je was zal dan simpelweg naar je wasmiddel ruiken. Dit is vooral aan te raden bij baby’s, want zijn hebben geen wasverzachter of extra parfum nodig!

 

Wil je een keertje conditioner uitproberen voordat je er voor kiest om wasverzachter te maken? Doe dan wat conditioner op een natte washandje en doe deze tussen je andere was in de droger – Heerlijk!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like