Wie houdt er nou niet van lekkere geurtjes in huis? We zijn niet voor niets massaal verslaafd aan geurkaarsen, stokjes, oliën, branders en inmiddels ook soymelts. Je kunt deze melts voor niet al te veel geld in verschillende geurtjes terugvinden, maar wat ik persoonlijk een nadeel vind is dat de geuren wel erg standaard zijn. Bloemen, fruit, dat is het zo’n beetje. Ik besloot zelf maar een soymelts met mijn favoriete geur te maken, en vandaag laat ik zien hoe makkelijk dat wel niet is!

Allereerst heb je sojawax nodig. Je kunt deze in verschillende zeep en kaarsen winkels terugvinden, raadpleeg Google even, is net zo makkelijk! Ik bestelde een zak van een kilo, daarmee kan ik een jaar lang soymelts maken!
Daarnaast heb je een geurolie nodig, en je bent hier helemaal vrij in. Wil je de geur van lavendel? Haal dan lavendelolie in huis. Wil je het wat spannender aanpakken, Google ook meteen even parfumolie: je krijgt al gauw tientallen webshops te zien waar je de lekkerste geuren in olievorm voor een paar euro terug kunt vinden. Goedkope imitaties van bekende parfums, Lush geuren, Yankee Candle geuren, van alles is er.
Verder heb je een pannetje, kommetje, vormpjes, iets om mee te roeren en eventueel kleurstof nodig. Dit is wat je doet:

Zet een pannetje water op vuur. Weeg 100 gram was in een kom en zet het in heet water zodat je was langzaam vloeibaar wordt. Wanneer de was olie is geworden kun je naar wens wat kleur aan toevoegen en doorheen roeren. Tot slot doe je er tussen 5 en 10 procent geurstof in, wat je ook even roert. 10% als je een sterke geur wilt, 5% als je een zachte geur wenst, of bang bent voor hoofdpijn.

Nu je een geurende oliesubstantie hebt zal je het snel in een vormpje moeten gieten, aangezien deze bij afkoelen weer hard wordt en dat sneller gebeurt dan je zou verwachten! Ik maakte twee verschillende melts: Roze hartjes met de geur van Chanel nr5, en paarse sterretjes met de geur van Dream Cream van Lush. Je kunt ook een gewone ijsblokjes vormpje kiezen, let er alléén wel op dat het een zachte, het liefst siliconen vormpjes zijn. Hier komen de melts namelijk het makkelijkst uit als ze weer afgekoeld zijn. Eénmaal in vorm gegoten laat ik mijn melts een paar uur afkoelen en goed uitharden, voordat is ze voorzichtig uit de vormpjes duw. Daarna bewaar ik ze in een luchtdichte potje, en zet ze in een oliebrander wanneer ik daar zin in heb!
Het leuke hieraan is dat je er heel creatief mee kunt zijn, en vormen, kleuren en geuren naar wens kunt combineren. Dat is ook hoe de verkopers van geurmelts het doen! Ook leuk is dat het leuk half uurtje werk is, je huis erna heerlijk ruikt, het een leuk cadeautje maakt, of simpelweg geld bespaart. Ik betaalde ongeveer 5 euro voor een kilo was, de geuroliën kostten ook een euro of 2 per stuk, maar aangezien ik ze al in huis had, net als de rest van de benodigdheden, was ik maar 5 euro kwijt, wat genoeg is voor heel veel melts. Voor de twee batches melts heb ik namelijk maar 200 gram was opgemaakt!
oh, mijn huis ruikt zooo lekker! 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De voordelen van houten jaloezieën
Verder lezen

De voordelen van houten jaloezieën

Inhoudsopgave Hide Stijlvolle raamdecoratieMeester over het lichtJe kunt ze automatiserenHebben houten jaloezieen ook nadelen?Misschien vind je deze artikelen…