Ok, het mag dan wel hartje winter zijn, maar ik moest mijn mening over de zonnebescherming van Ladival delen!
Zoals je inmiddels wel weet, aangezien ik er uitgebreid over heb geschreven, zijn wij een maandje terug naar Miami geweest. Omdat het daar erg warm was en ik goede zonnemelk voor mijn dochtertje wilde hebben besloot ik die van Ladival mee te nemen. Kleine kindjes moeten nou eenmaal goed ingesmeerd en beschermd worden.

Als ouder weet je vast wel dat het beschermen van je kindjes tere huid meer dan belangrijk is. Ik ga er dan ook niet op doorhameren en verwacht dat ouders dit bij hun kindjes in acht nemen, en hun kindje ALTIJD insmeren wanneer ze naar een zonnig oord gaan.

 

Zo ook ik. Naast dat ik Elena regelmatig insmeer zorg ik ook dat ze een zonnehoedje op heeft en niet te lang in de zon blijft zitten.

 

De zonnebrand melk dat ik voor mijn kleine meid mee had genomen was die van het merk Ladival. Deze melk, speciaal voor de kinderen heeft de beschermende factor 50 en is op waterbasis. Desondanks is het een lekker dikke crème dat goed uitsmeert en een hele fijne dekking biedt.

Naast dat deze zonnebrand melk een hoge bescherming biedt zitten er geen enge toevoegingen in. Je kent het wel, conserveringsstoffen en emulgatoren, ingrediënten die ik niet op het huidje van mijn kind smeer, of het nou shampoo, lotion of zonnebrand is.

Overigens beweer ik niet dat dit een natuurlijk product is, aangezien er duidelijk op de verpakking staat aangegeven dat er chemische toevoegingen in zitten, die wel een duidelijke functie hebben. Je kindje is direct beschermd, vanaf het moment dat je hem/haar insmeert. Dus niet insmeren, half uur in hotelkamer vervelen totdat je kindje vervelend wordt en gaat huilen. Nope, directe bescherming, dus gelijk buiten spelen.

Omdat het een zonnemelk op waterbasis is vreesde ik dat het niet waterdicht zou zijn en ik de hele dag zou kunnen smeren. Mijn dochtertje houdt namelijk heel erg van water en is constant in en om water bezig.

Gelukkig bleek niets minder waar en was zij ook na een duik te hebben genomen goed beschermd. Zoals je op de foto hieronder ziet is de melk volop aanwezig, ondanks dat Elena nat is.

Dit is wat Ladival zelf over het product zegt:

Ladival Zonnebrandmelk Kind Spf 50+ 200 ml. dermatologisch geteste zonnebrandbescherming ter voorkoming van door de zon veroorzaakte roodkleuring van de huid en zonnebrand bij de gevoelige huid (baby en kinderhuid, gevoelige huid van senioren) en bij neurodermitis.

Werkwijze: vooral kinderen hebben een zeer gevoelige huid, aangezien hun lichaamseigen beschermingsmechanismen nog niet volledig zijn ontwikkeld. Ladival® voor KINDEREN is een sterk verzorgende emulsie. Het beschermt door een speciaal voor de gevoelige huid afgestemde filtercombinatie bestaande uit micropigmenten en synthetische filters. Deze combinatie is vooral bij neurodermitis zeer goed verdraagbaar: bij een studie met 222 kinderen, in de leeftijd van 2 tot 13 jaar bevestigen de behandelend arts en de betreffende ouders in meer dan 90% van de gevallen een goede tot zeer goede verdraagbaarheid. Bovendien nam gedurende het onderzoek het aantal neurodermitis-plekken aanzienlijk af. Ultra sterke zonnebescherming geeft de zonnebrandcrème met stralingsbeschermingsfactor 50+. Indien synthetische filters voor de huid niet verdragen worden, kan Ladival® voor kinderen met heldere micropigmenten gebruikt worden. Het mineraalfilter van dit gespecialiseerde product reflecteert de UV-A en UV-B stralen van de zon, waardoor deze niet de huid binnen kunnen dringen. Een UV-filter zoals de infrarood-A-beschermingsfactor met geselecteerde antioxidanten beschermen de huid tegen door de zon veroorzaakte roodkleuring van de huid en zonnebrand, maar ook tegen uitdrogen. Vitamine E werkt verzorgend en de natuurlijke oliën verzorgen de van nature droge kinderhuid. Ladival® voor kinderen is extreem watervast en dermatologisch getest, het bevat geen conserveringsmiddelen of PEG-emulgatoren en is parfum- en kleurstofvrij. Het beschermt direct na het opbrengen. Zonnebrandcreme met heldere micropigmenten zorgvuldig uitsmeren. Het insmeren regelmatig herhalen, om de stralingbescherming te behouden.

Wij hebben deze zonnebrandmelk met veel plezier gebruikt en zijn ook erg tevreden over zijn werking. Daarom vertel ik je nu alvast dat dit een aanrader is voor ouders met jonge kinderen en houd het dan ook definitief in je achterhoofd: het mag nu wel januari zijn, maar voor je het weet is het buiten weer warm en zal je deze nodig hebben.

Ladival heeft overigens zonnebrand producten met verschillende factoren, zelfs voor mensen met zonneallergie en biedt ook aftersun care aan.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Niet alleen maar een roze wolk
Verder lezen

Niet alleen maar een roze wolk

Inhoudsopgave Hide Ervaring 1: de eerste keer met de auto…Ervaring 2: ‘Mag ik hem even vasthouden?’Ervaring 3: ‘Pas…