Omdat ik op Instagram vaak laat zien wat mijn kinderen en met name baby veel eten krijg ik daar extreem veel vragen over. Ik snap het wel, we willen allemaal het beste voor ons kind en daarom besloot ik alle vragen die jullie voor me hadden in een video mee te nemen, uit te leggen hoe en waarom ik wat geef en aan en afraders met jullie te delen. Het is weer een flinke kletsvideo, maar ik hoop dat je er voor jezelf wat uit kunt halen!

Ook kreeg ik vragen over boeken die ik hierover heb gelezen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er een aantal tijdens de verhuizing kwijt ben geraakt, maar ik erg te spreken ben over deze drie:

Wegwijs in de voedingsjungle – 20,- via bol.com
– Van kleine spruit tot toffe peer – 20,- via bol.com
– Mijn kind bakt graag! – 14,99 via bol.com

Wegwijs in de voedingsjungle is geweldig omdat het erg informatief is voor kinderen vanaf 0 jaar. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan melkvoedingen, wat al erg leerzaam is, en daarna gaat het over op eerste hapjes, tot aan met de pot mee-eten. Het boek heeft ook een tweede deel dat aandacht besteedt aan kinderen van 1 tot 9 jaar en ik heb er ontzettend veel geleerd over hoeveelheden eten, maar ook ingrediënten. Drinken wordt ook besproken en ook dit was voor mij een eyeopener. Het is een boek dat aan de wetenschappelijke kant is, maar erg makkelijk leest en daarom een aanrader is voor met name onzekere, first-time ouders, maar ook ouders die meer willen leren over goede voeding, gezonde basis en wat nou écht belangrijk is. Een musthave dus!Van kleine spruit tot toffe peer is weer een boek vol inspiratie, recepten waar je zelf niet zo snel op zou komen, en manieren om wat jij eet ook aan je kleine aan te bieden. Minder wetenschappelijk, maar nog steeds erg leerzaam, én vol prachtige foto’s van gerechten voor baby, kind en ouder.Ten slotte een boek waar ik met mijn oudste regelmatig doorheen blader. Elena is namelijk dol op cupcakes en taarten maken, maar van haar vader leert ze het het echte werk – schillen, snijden, kruiden, bakken. Toch merkte ik dat ze behoefte had aan leren hoe koken nou precies werkt, wat je waarom gebruikt, en wat de termen die ze in kookprogramma’s ziet nou betekenen. We begonnen met samen voedsel voorbereiden om haar aan het eten te krijgen en ik kan zeggen dat het echt heeft gewerkt. Ze staat graag in de keuken en bakt ook graag. Daarom is Mijn kind bakt graag! zo’n hit hier in huis. Elena leert de basis van goed bakken en we staan samen in de keuken, gewoon tijd met elkaar door te brengen én iets lekkers te maken.

Dit zijn de drie boeken waar ik op dit moment met mijn drie kinderen veel aan heb, voor de rest hoop ik dat je iets aan de video hebt gehad! Mocht je er nog behoefte aan hebben klik hier voor wat van mijn favoriete reepten én klik hier voor wat inhoudelijker uitleg over waarom avocado’s nou zo geweldig zijn.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like