2017 moet kappen met het produceren van al die belachelijke beautytrends. Zo, het is er uit. Serieus, ik heb in jaren geen vagere trends voorbij zien komen als wat de afgelopen maanden op verschillende social media platforms verscheen. Nou ja, kijk mee een oordel zelf, dit zijn de 5 belachelijkste make-up trends van 2017:

  1. Wenkbrauwen zijn al een tijdje in opspraak omdat de YouTube generatie van die dikke blokwenkbrauwen introduceerde, we massaal voor ombre brows gingen (ook ik, ja) en er de afgelopen tijd voor honderden miljoenen aan wenkbrauwpoeders, gels, potloden, pomades en kwastjes over de toonbanken ging. Dus moest het allemaal om één of andere reden nog opvallender, gekker, drukker en vager. Begonnen ze eerst met Feather Brows, oftewel wenkbrauwen met een scheiding in het midden en twee kanten op gekamd, zodat ze lijken alsof ze van een kaalgeplukte kip komenverscheen er onlangs de nettere variant hierop, schijnbaar voor de wat rustigere meisjes onder ons. Ja, echt, zelfs de gevlochten wenkbrauwen zijn een ding. Gelukkig hoef je het niet echt hoeft te vlechten, mochten je haartjes te kort zijn, de Instagram beautyqueens weten het zo te tekenen en in te vullen dat het lijkt alsof het gevochten is, terwijl het in werkelijkheid dus gewoon make-up is. Wel heel knap gedaan!
  2. En denk je dat het niet gekker dan veren en vlechten kan, dan zit je er goed naast. We zagen dit jaar zelfs golvende wenkbrauwen voorbij komen. En ook dat leek iemand zo’n prachtig beeld, dat ze het zelfs op lippen gingen aanbrengen. Naar mijn mening ziet het er uit alsof je een dronken peuter je make-up heeft gedaan, maar, er zijn heel wat meiden die het opgepakt hebben en vrolijk met deze bizarre trend meedoen.
  3. En toen was er de omgekeerde eyeliner. En dan bedoel ik niet eyeliner dat aan de onderkant van het oog aangebracht is, maar eyeliner dat in spiegelbeeld op het bovenste wimperrand zit. Terwijl de klassieke cateye, of winged eyeliner je en mooiere oogvorm moest geven, is het omdraaien ervan niets anders dan een mindf*ck. Ik moest ook echt even twee keer kijken voor ik doorhad wat er hier aan de hand was, maar haar wing loopt dus richting haar neus. 
  4. Nog een keertje terug naar de lippen. Heb je weleens van de lollipop lips gehoord? Nee? Nou ga je lachen! Het leek iemand een goed idee om lippenstift aan te brengen, om mooie volle lippen te creëren, waar lippenstift oorspronkelijk voor bedoeld is, om het vervolgens helemaal om je mond heen uit te smeren alsof je te enthousiast ergens op hebt lopen likken. Om het allemaal niet te ordinair te maken hebben ze er maar een lolly van gemaakt, maar we weten allemaal waar dit op lijkt. En zeg nou zelf, zo wil je als vrouw jezelf toch niet profileren? En dit is niet eens een vage Instagram trend, dit zijn foto’s van Mac Cosmetics zelf!
  5. En tot slot, nagels. Nagels zijn altijd een ding geweest omdat je met de gekste creaties wegkomt en het allemaal niet meer zo spannend is. Wat je ook doet. Kleurtjes, vormpjes, texturen, wat je maar kunt verzinnen, iemand heeft er al een manicure van gehad. Dus toen ik dacht dat ik nooit meer van een setje nail-art op zou kijken kwam ik dit op Twitter tegen:

    Serieus, ik kan hier niet eens iets gevats over zeggen behalve een aantal vraagtekens zetten: “Wtf moet dit voorstellen? Hoe moet je je handen wassen? Hoe narcistisch moet je zijn om dit te laten doen? HOE doe je dit??”

En de trends lijken nog steeds niet op te gaan houden, dagelijks komen er steeds vagere dingen op social media voorbij dat ik serieus benieuwd ben wanneer het genoeg is geweest en we “gewoon” teruggaan naar “vroeger” toen make-up de intentie had om vrouwen mooier te maken. Wat vind jij de belachelijkste make-up trend van 2017?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like