2016 was het jaar van highlighters. Echt, je kon geen make-up look zonder lagen glans op jukbeenderen zien, en het is een trend dat ook 2017 lekker blijft doorgaan. Maar wat zijn andere trends op het gebied van beauty, wat kunnen we verwachten en wat kun je maar alvast gaan oefenen? Ik verdiepte me in de visagie van de Fashion Weeks in Parijs en zag heel wat moois. Dit is de top tien van wat we in 2017 kunnen verwachten!

 1. GLANZENDE LIPPEN
  Daaaaag matte lippenstiften, haal je lipgloss maar weer tevoorschijn en laat de boel maar glanzen. Verschillende modehuizen, waaronder Chanel lieten hun modellen hel opvallend glanzende lippen de catwalks op, en het ging van neutraal tot opvallend gekleurd, zolang het maar goed glanst en weerspiegelt.
 2. GLITTERS
  Over glans gesproken, ook de glitters mogen weer uit de kast gehaald worden. Niet voor op oogleden, maar op lippen. Rode lippenstift met rode glitters? Top! Roze lippenstift met roze glitters? Nog beter! Multikleurige glitter? Geweldig! We gaan massaal glitter eten in 2017!
 3. HOLOGRAPHIC LIPS AND NAILS
  Magische sprookjeslippen, ja! Deze coole trend ontstond vorig jaar, maar gaat in 2017 nog groter worden. Kun je er niet zoveel mee? Ga dan voor een holografische manicure! Het is hypnotiserend, futuristisch en ik voorspel dat er heel wat nagellaken met “holo” labels zullen verschijnen. Vooralsnog worden zulke manicures altijd met een poeder gedaan, en zelfs manier van aanbrengen is bijzonder om te zien. 
 4. BREATHING FACE
  Oftewel, geen contour, geen bake, geen matte foundations, maar nadruk op een gezonde, stralende en make-up loze gezicht. Of make-up dat er natuurlijk uitziet, want sommigen van ons moeten wel het één en ander camoufleren. Wat highlighter mag overigens wel gewoon weer, zelfs op blote huid. 
 5. PRETTY IN PINK
  Roze, zalm en perziktintjes zijn de trend van alle collecties waar ik persberichten van binnenkrijg, dus ook 2017 zal in teken van roze staan, en niet alleen in het voorjaar, maar tot ver in de nazomer. 
 6. MATCHING MAKE-UP
  Over roze gesproken, in 2017 zijn het afstellen van je lippenstift op je ooglook helemaal in, en kun je zelfs zelfde kleur oogschaduw, blush en lippenstift rocken. Zelfs bijpassende nagellak mag en kun je gehele outfits hier op afstellen. 
 7. RECHTE WENKBRAUWEN
  Terwijl 2016 helemaal in teken van bushy brows stond en epileren helemaal niet nodig was, gaan we in 2017 de wat nettere kant op. Het pincet mag weer tevoorschijn gehaald worden en de losse haartjes mogen weg, maar niet te veel en zeker niet te hoekig. Wenkbrauwen zijn 2017 recht a lá Kendall Jenner. 
 8. MINDER EYELINER
  Zul je het zien, heb je net die winged eyeliner onder de knie, is hij is 2017 helemaal passé. In 2017 gaat we eyeliner kort aanbrengen, geen lijntjes doortrekken en is een zwart lijntje op de waterlijn ook weer helemaal terug. Trek het lijntje echt niet helemaal door tot in je ooghoeken, maar leg de focus in het midden. Overigens is dit niet voor alle oogvormen geschikt, en kun je het eerst even uitproberen om te zien hoe het je staat. 
 9. GEKLEURDE EYELINER
  Maar je korte eyeliner hoeft niet zwart te zijn! Sterker nog, hoe gekker de kleur des te hipper je look. Al draag je voor de rest helemaal geeN make-up, een opvallend neonkleurig, vrolijk lijntje op je ooglid is helemaal hip aankomende maanden. En makkelijk te doen. Verwacht heel veel gekleurde eyeliners in de schappen!
 10. 1980’s GLAM
  Na alles wat hierboven is genoemd valt er alleen één ding toe te voegen: 2017 make-up gaat er net als 1987 make-up uitzien! Compleet met veel roze blush, blauwe oogschaduw, veel lipgloss, over de top kleur, groot haar, alles er op en er aan!
Bronnen: Shutterstock.com, Loreal.com 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

DE PERFECTE NUDE LIPPENSTIFT UITKIEZEN

Heb je ook zo'n moeite met de perfecte nude lippenstift uitkiezen? Heb je er al verschillende uitgeprobeerd maar zijn ze net te roze of net te bruin? Met deze tip vind je de perfecte kleur voor jouw teint.