Oogschaduw, je kunt er net als met nagellak nooit genoeg van hebben en blijft het maar kopen. Of spreek ik nu alléén voor mezelf? Ik heb namelijk heel wat pallets en losse oogschaduwtjes in mijn kastjes rondslingeren, compleet met creamy basissen of kleurloze primers, en heb min of meer elke mogelijke kleur in huis, of genoeg middelen om een kleur te maken. Daarom vond ik het nooit echt noodzakelijk om de Maybelline Color Tattoo in huis te halen, ondanks dat ik er eigenlijk alléén maar goede dingen over hoorde. Tot ik onlangs bij Serena las dat zij de taupe variant als wenkbrauw gel gebruikt, omdat het op de AquaBrow van Make-up Forever zou lijken. Natuurlijk moest ik dit gaan uitproberen en rende ik de lokale drogisterijen af op zoek naar deze specifieke kleur. Uiteindelijk heb ik hem na drie winkels bezocht te hebben in Etos gevonden en ging naar huis om het uit te testen.

Misschien weet je het al, ik heb inmiddels een paar keer mijn wenkbrauwen laten tatoeëren, laatste keer is alweer twee jaar geleden en de kleur begint al aardig te verdwijnen, waardoor ik ze bij het opmaken altijd bij moet werken. Ik doe dit meestal met een potlood en nadat ik poeder op mijn gezicht heb aangebracht breng ik bruine oogschaduw over de wenkbrauwen heen, omdat dit ook poeder is en de boel tot één geheel maakt, en voor zover mogelijk een natuurlijk resultaat geeft. Ik zeg bewust voor zover mogelijk, omdat ik simpelweg geen wenkbrauw aan de buitenkant heb, dus moeten ze nou éénmaal getekend worden. Hieronder zie je wat ik bedoel, zo ziet mijn wenkbrauw er op dit moment uit: Vervaagde tatoeage, en heel weinig eigen haartjes, eigenlijk alléén aan het begin van de wenkbrauw.
Zo kan ik natuurlijk niet de straat op, dus is het bijtekenen noodzakelijk. Ik wilde in eerste instantie de Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills gaan aanschaffen, dat bijna 28 euro kost, terwijl ik voor de Maybelline minder dan 10 euro kwijt was. Dus kocht ik natuurlijk de Maybelline Color Tattoo in de kleur 40: Permanent Taupe.

 

Het is de enige matte kleur dat in Nederland verkrijgbaar is, al zijn er in Nederland maar 6 kleuren te koop, terwijl ze in Amerika, Duitsland en Engeland uit heel veel verschillende varianten kunnen kiezen en ze ook nog eens een stuk goedkoper zijn: in Duitsland kosten ze 6 euro, terwijl ze in Amerika maar 5 dollar kosten, wat omgerekend een paar euro is! Mocht je er dus op vakantie gaan, hou er rekening mee 😉
Alle kleuren zijn intens, eigenlijk belachelijk goed, omdat het gel oogschaduw is dat opdroogt en muurvast op zijn plek blijft zitten, gebruikt kan worden als basis voor andere oogschaduw, maar ook zonder deze extreem goed gepigmenteerd is, en er beeldschoon uitziet. ze zijn zelfs zo mooi om mee te werken dat je ze ook als eyeliner kunt gebruiken, wanneer een intense kleur langs je wimpers wilt.

(bron foto) 

 

 

Ok, terug naar Permanent Taupe. Een duidelijk bruine kleur, dat romig en zacht is, in een potje zit dat je makkelijk met je vingers kunt aanbrengen, maar net zo makkelijk met een kwastje aan kunt opdoen. Omdat de kleur niet meteen opdroogt heb je ook even de tijd om het uit te blenden of bij te werken, waarna het opdroogt en op op zijn plek blijft zitten.

Wat de gel oogschaduw zo bijzonder handig maakt is dat het na het opdrogen als poeder uitziet, wat je in eerste instantie niet verwacht omdat het een gel product is, dat erg boterig of zelfs vloeibaar aanvoelt. Hieronder zie je de kleur net na het aanbrengen, paar uur later en de volgende dag, nadat ik gedoucht heb! Het blijft echt heel lang zitten!

Om het aan te brengen gebruik ik een schuine eyeliner kwast, dit gaat eigenlijk zo makkelijk, grotendeels in een keer, dus ben ik binnen een paar seconden klaar. Wil ik het heel netjes aanbrengen duurt het natuurlijk wat langer, maar bij een everyday look ben ik binnen een minuut klaar met wenkbrauwen. Echt zo handig!
Check hierboven links de bijgewerkte en rechts de “kale” wenkbrauw. Wat een verschil! Met wat mascara ziet het er stukken beter en opgewekter uit, maar het belangrijkste is wel dat de Color Tattoo van Maybelline wel degelijk doet wat het belooft en ook nog eens bij iets waar het niet helemaal voor bedoeld is – de wenkbrauwen.

Helemaal blij met mijn wenkbrauwen, waar ik voor de rest van de dag geen omkijk meer naar heb!

Negeer even mijn hoofdhuid, er zit nog haarverf op 😀 De kleur is ook erg practisch, omdat het bij verschillende tinten haarkleur past, van donkerblond tot zwart haar. Echt een aanrader, ik ben erg blij dat ik dit heb ontdekt!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like