In mijn eindeloze zoektocht naar fijne babyproducten zonder enge ingrediënten kom ik weleens nieuwe merken tegen waar ik heel erg blij van word. Merken die begrijpen waar ik het over heb wanneer ik aangeef geen minerale afvalstoffen in mijn babyshampoo te willen hebben en dat synthetische ingrediënten overbodig en schadelijk voor een babyhuidje zijn. Vorige week ontdekte ik zo’n merk, bestelde wat producten en probeerde ze met Elena uit. Vandaag deel ik mijn bevindingen graag met andere moeders, want ik ben er erg enthousiast over, sterker nog, wij zijn er hier in huis inmiddels helemaal fan van!

Mijn bestelling kwam in een kartonnen doos op de mat vallen, dat bedrukt was met met nuttige informatie over Naïf, diens producten en ingrediënten. De bestelling zelf is ook nog eens goed in papier verpakt om niet beschadigd te raken bij het transporteren en om mama dat luxe uitpak gevoel te geven 😉

De bestelling bestaat uit een wasgel voor het hele lichaam en een voedende crème, omdat Elena behoorlijk last heeft van een droge huidje, met name op haar armen en benen. Ook kregen we een proefmonstertje van een bodylotion toegestuurd, wat handig is om op reis mee te nemen, omdat hij makkelijk in een toilettas past.

 

De Cleansing Wash Gel zit in een flinke knijptube van 200 milliliter, dat van een makkelijke doseerdop voorzien is, zodat je het met één hand kunt gebruiken. De gel is redelijk vloeibaar, waardoor hij de neiging heeft om snel uit zijn verpakking te lekken, dus moet ik hem na gebruik dichtdoen, wat door het klepje makkelijk met één hand te doen is.

 

De geur is moeilijk te beschrijven, omdat het een hele zachte, neutrale geur is, wat wel een duidelijke kruidige noot heeft, dus is zowel zacht als kruidig, maar absoluut niet overheersend. Het is in ieder geval niet wat ik verwachtte omdat babyproducten heel vaak poederig en “schoon” ruiken, terwijl dat bij Naïf niet het geval is, omdat er geen synthetische geurstoffen aan toegevoegd zijn. Wat je ruikt zijn dus puur de ingrediënten. Grote pluspunt!
Eenmaal op een natte huid aangebracht reinigt het zachtjes, zonder heel erg te schuimen, wat te maken heeft met zijn ingrediënten. Doorgaans worden (vooral shampoo’s) volgestopt met chemische schuimmakers, waar je huid erg van kan uitdrogen en heftige irritaties aan kan overhouden, terwijl het een overbodig ingrediënt is. Schuim maakt namelijk niet schoon, en heeft geen toegevoegde waarde, dus heeft in een babyproduct helemaal niets te zoeken. Naïf begrijpt dit en heeft met deze wasgel een perfecte product voor een tere babyhuidje, dat ik moeiteloos elke dag op mijn dochtertje durf te gebruiken.

 

 

De Nurturing Cream zit in een aparte doosje verpakt, waarin een min of meer zelfde verpakking als de wasgel zit: een handige tube, met een praktische doseerdop. Wel is deze tube kleiner dat de wasgel: het bevat 75 milliliter heerlijke crème, dat ook qua geur gelijk is aan de wasgel en een lichtkruidige geur heeft. Dat deze kleiner dan de wasgel is, is logisch omdat je maar een klein beetje crème nodig hebt om een grote oppervlakte aan huid heerlijk in te vetten en van elke vorm van uitdroging te verlossen. Het smeert heel goed uit, voelt vettig aan, maar trekt heel snel in, zodat de babyhuid niet olierig, maar wel gevoed en verzorgd aanvoelt. Ook hier ben ik erg blij mee, want Elena’s droge en gebarsten huidje ziet er na één keer smeren al beter uit, terwijl het na een paar dagen gebruiken qua structuur erg verbeterd is, ook als ze die ochtend niet ingesmeerd is. Superfijn!
Ook de crème heeft alleen de fijnste ingrediënten, bevalt geen minerale of essentiële oliën en kan dus met gemak ook op gezichtjes gesmeerd worden, omdat het geen irriterende stoffen bevat. De crème is dus ook geweldig om een huidje te beschermen voordat deze enige tekenen van beschadiging door invloeden van buitenaf vertoont, en mag elke dag weer gebruikt worden. Nogmaals: Superfijn! Ik gebruik het na elke douchebeurt bij Elena en smeer haar gezicht ook in voordat we naar buiten gaan, en kan niet anders dan enthousiast zijn over de voedende crème!

Het moge duidelijk zijn, ik ben erg tevreden over de producten van Naïf en zou ze elke moeder van harte aanraden. Maar waarom, wat vind ik er zo fijn aan?

 

Gezien mijn review hierboven zijn de producten heel fijn om te gebruiken, maar dat is niet alles. Naïf is bijvoorbeeld in Nederland bedacht, is ontworpen door dermatologen, toxicologen en huisartsen en is geproduceerd in een een gerenomeerd Zwitsers laboratorium. Er worden geen minerale, essentiële, synthetische of chemische producten gebruikt, en er zitten ook geen parfums en parabenen in, zelfs geen SLS, of SLES.

Wel zitten er heel veel natuurlijk oliën in, bijvoorbeeld die van amandel, macadamia, avocado en lekker veel katoenzaad olie. Dit verklaart de kruidige geur! Naïf slaat de spijker op zijn kop met deze geweldige lijn babyproducten en ik blijf ze zelf graag gebruiken, maar raad ook andere moeders aan om een kijkje op de site te nemen en het beste voor je kind te gaan gebruiken, wat ons op deze manier wel heel makkelijk wordt gemaakt! Neem voor meer informatie een kijkje op de site van Naïf zelf.

 

Wat vinden jullie van natuurlijke babyverzorgingsproducten?
Let je een beetje op wat je op je kindje smeert, of ben je nog niet overtuigd?

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

Baby uitzetlijst

Inhoudsopgave Hide Begin baby uitzetlijstKosten baby uitzetGoedkope baby uitzet zoekenTips voor de baby uitzetlijstMisschien vind je deze artikelen…