Goede tandverzorging is zeer belangrijk. Vooral wanneer je zwanger bent! Maar dat er in de gemiddelde tandpasta fluoride, schuimmiddel sodiumlaurylsulfaat (SLS) en zoetstof sacharine zitten is, gezien waar ik het de afgelopen week over had natuurlijk stukken minder. Hoe geweldig zou het zijn om een tandpasta te vinden waar dit allemaal juist niet in zit? Ik bespaar je de moeite, want ik het ze al gevonden – de meest ideale, verfrissende en fijne natuurlijke tandpasta van Himalaya Botanique. Ze zijn net bij Holland & Barrett verkrijgbaar, maar ik heb ze al een tijdje mogen testen en ik kan je vertellen, ze zijn top!
Gebaseerd op 5.000 jaar oude kruidenkennis uit de Himalaya gebergte, en op basis van natuurlijke, biologische ingrediënten zoals Neem – een plant dat bekend staat om zijn medicinale werking. Ook is er munt toegevoegd voor een frisse adem en is er zelfs een kaneelvariant uitgebracht. Daar vertel ik je zo wat meer over.
Ik vind het belangrijk om te vertellen dat deze tandpasta naast biologisch, ook erg milieuvriendelijk is. Er zitten geen microplastics in en alles wat je uitspuugt lost feitelijk op in water zonder schade aan te rich . bv      fd)die ik in het verleden gebruikte, en het schuimde heel veel. Dat had ik vanwege het gebrek aan SLS en mijn idee van natuurlijke tandpasta niet verwacht. Deze tandpasta voelt ondanks dat het wel natuurlijk is heel erg “Westers” en verschilt qua gebruik niet van de standaard tandpasta die je bij een drogist kunt terugvinden. Wat wel verschilt is de prijs – doordat er milde, natuurlijke en kostbare ingrediënten gebruikt zijn is de prijs logischerwijs hoger. Ook is de tandpasta wat dunner dan je wellicht gewend bent. Het is op het oog een rubberachtige, vloeibare, uitlopende substantie, dus is het dichtmaken van de verpakking iets waar rekening mee gehouden moet worden. Ook is de kleur van de tandpasta niet zo wit, of zelfs blauw, als wat we van bekendere merken tandpasta gewend zijn. Dit geeft naar mijn idee wel mooi weer hoeveel chemische kleurstoffen er in de meestverkochte tandpasta’s zitten, wat bij de natuurlijke tandpasta van Himalaya Botanique niet het geval is. Al met al werkt de tandpasta erg goed, reinigt het mijn mond, tanden en tong, geeft het een frisse adem, en merk ik tijdens het gebruik geen verschil met de standaard tandpasta waar ik vrijwel mijn hele leven mijn tanden mee poetste. Ook vind ik de Whitening Complete Care geweldig omdat het een pure pepermuntsmaak heeft, terwijl de Complete Care variant ergens een nasmaakje van anijs heeft. Het stoort niet, maar is wel even wennen. Simply Cinnamon, de kaneelvariant zou ik persoonlijk niet kopen, puur omdat ik de geur en smaak erg storend vind, zeker in een tandpasta, maar ik ben dan ook geen liefhebber van kaneel. De twee muntvarianten zijn wel aan te raden en bieden alles wat je van een goede tandpasta verwacht, dus is het ook geen grote verandering om op natuurlijke tandpasta over te stappen, mocht je hier zelf interesse in hebben.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like