Na de chique “how to” van gisteren is het nu tijd voor een minder glamorous onderdeel van een moeders leven. We gaan het even over kots hebben! Soms, heel soms, vraag ik me af hoe zo’n klein persoontje zoveel kots of poep en plas kan produceren, waar het allemaal vandaan komt?!
Ach ja, ze kunnen er ook niks aan doen, en gelukkig heb ik een snelle oplossing om alle viezigheid uit de meubels te krijgen en ze weer van een frisse geur te voorzien. En ik zou mezelf niet zijn als het niet erg makkelijk was allemaal.

Of het nou op je bank, bed, stoel of vloerkleed of winterjas is, en of deze nou van geweven stof of zelfs suede is, deze manier van schoonmaken is geschikt voor alle opervlaktes en laat geen chemische geurdeeltjes in de kamer rondhangen, dus is ook niet gevaarlijk voor je baby om in te ademen.

 

Wat heb je nodig?
Baking soda! 
Oftewel zuiveringszout, of natriumbicarbonaat, hoe je het ook noemen wil, zorg dat je het ALTIJD is huis hebt, want je kan er echt van alles mee.

 

Wat doe je?
Meng in een kommetje wat water en baking soda, tot je een vloeibare pasta hebt, dat een beetje aan pannekoekenbeslag doet denken. Dep met een doek het aangetaste meubelstuk en maak de grote stukken schoon, zodat deze niet in de weg zitten. Smeer daarna het gebied met je zelfgemaakte pasta goed in, zorg dat alles goed bedekt en is en laat het een nachtje drogen. Wanneer het goed droog is pak je een stofzuiger en kun je de droge, alweer poeder simpelweg opzuigen. Als je dit hebt gedaan ben je klaar!

Of je smeert het even op je hele bank om hem van geurtjes te ontdoen!

De baking soda heeft alle geurtjes opgenomen toen het nat was en nu het droog is zijn alle sporen van de viezigheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Je meubel is weer schoon, ruikt fris en dit terwijl je geen dure chemicaliën hebt gebruikt!

 

Heb je echt zin in het verfrissen van de kamer?
Dan kun je ook een paar druppels geurolie aan je zuiveringszout en water toevoegen: citroen, lavendel of munt, maar het hoeft niet, het is niet zo dat je het moet gaan kopen als het niet in huis hebt. Al zorgt dit wel dat bijvoorbeeld je huiskamer opeens een stuk frisser ruikt dan gewoonlijk, en weer zonder chemicaliën!

 

 

Baking soda koop je in de XL supermarkt of toko’s voor maar een paar euro!

 

 

Succes! 😀

 

xoxo,
Andrea

                                                                                                                                      Bron foto’s.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like