Dat je kleintje bijzonder snel groeit weten we allemaal wel, voor je het weet zijn ze al groot en eigenwijs, gaan hun eigen weg op en jij vraagt je af waar de tijd gebleven is. Om voor jezelf toch aandenken en tastbare herinneringen te bewaren neem je talloze foto’s, hou je braaf de babyboekje bij en bewaar je bepaalde spulletjes.

 

 

Maar er zijn ook andere mogelijkheden tot het bewaren van herinneringen uit je baby’s eerste dagen en maanden! Werden er vroeger schoentjes door brons en zilver overgoten zijn er tegenwoordig meer opties. Lees mee voor een aantal van mijn tips:

 

Maak een hangertje van een profielfoto en draag je kleine met je mee:

Zet op een foto bakpapier, teken de omlijning en knip het uit. Plak het op bijvoorbeeld knutseldeeg en snij het met een scherp mesje uit. Laat je knutseldeeg een dagje drogen, verf het en boor er een gaatje in. Hang het vervolgens aan een ketting.

 

Maak een vingerafdruk van je baby en draag ook deze met je mee:
Dit is makkelijker te maken dat je zou vermoeden:
Neem een kopje zout en twee kopjes meel. Doe er wat koud water bij en maak er stevige deeg van. Strijk het glad, snij het met een vormpje uit en maak er een vingerafdrukje in. Doe het dan in een oven, bak het ongeveer twee uur op een lage temperatuur zodat het goed uitdroogt.
Tot slot verf je het en maak je er een gaatje in. Foto hierboven is in een zilveren kleur gespoten.

Maak een hand of voetafdruk en zet deze in een lijst.

Deze bleek moeilijker dan je zou denken, ik heb het meerdere malen geprobeerd, en telkens hield Elena haar handje niet stil, waardoor ik niet een mooie vorm kreeg! Op de foto hierboven zie je dan ook mijn 23549-ste poging :) Deze heb ik in een 3D lijst van Ikea geplakt, maar je kunt in deze fotolijstjes verschillende dingen bewaren, zoals armbandjes uit het ziekenhuis, speciale knoopjes, speentjes, kaartjes, haarlokjes of wat jij ook maar wilt bewaren, maar niet ergens in een kast weg wilt proppen.

 

Of maak er een familieboom van, helemaal leuk als je meerdere kinderen (wilt) hebben.

 

 

Bijzondere foto’s zijn nog steeds erg populair, dus kun je ook hier erg creatief mee zijn. Ga dus op zoek naar een kinderfotograaf en laat deze weten wat je wilt. Kijk mee naar een aantal voorbeelden die ik zelf mooi vind:

mama, papa & baby

Of neem elk jaar een foto samen met je dochter!

geweldig!

Grote zus 🙂

Deze is ge-wel-dig!

Kinderfoto’s in de badkamer, zo schattig!

 

Maak elke maand een foto!
Zo zie je elke maand verschil, helemaal leuk om maand 1 met maand 12 te vergelijken!
Zorg dat je achtergrond niet verandert en probeer steeds witte shirts aan te trekken. Je kunt in verschillende knutselwinkels textiel nummers terugvinden. Deze strijk je gewoon op een witte shirt.
Zo schattig dit.

 

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat je allemaal kunt doen om zo lang mogelijk van je kindje te genieten, ook wanneer ze wat groter zijn! Hopelijk ben je een beetje geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.
Hebben jullie het anders gedaan? Laat het me maar weten, ik ben benieuwd! :)

 

xoxo,

Andrea

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

IK SPORT OMDAT…

We komen allemaal op een punt dat sporten een vast onderdeel moet worden van ons leven, helaas… De…