Wil je graag een set nieuwe oorbellen kopen, maar weet je nog niet zo goed wat voor oorbellen je precies wil? Dat kan ook best lastig zijn, want er is vandaag enorm veel keuze op het gebied van oorsieraden. Er zijn allerlei soorten waar je uit kunt kiezen, diverse materialen en dan ook nog allerlei edelstenen die erin verwerkt kunnen zijn of zelfs verschillende kleuren. Hoe kom je er nu achter wat het beste bij jou past? In dit artikel geven we je een aantal tips om het perfecte paar oorbellen te vinden!

Welk materiaal past bij jou? 

Ten eerste is het handig om te weten van welk materiaal je wil dat de oorbellen gemaakt zijn. Kijk hiervoor onder andere naar jouw huidskleur. Heeft jouw huid een warme ondertoon, dan is het verstandig om voor warme edelmetalen te kiezen, zoals geelgoud of roségoud. Heeft jouw huid juist een koelere ondertoon, dan kun je beter voor zilver of staal kiezen in plaats van oorbellen van goud. Witgoud zou wel nog kunnen. Natuurlijk is het ook afhankelijk van je budget welk materiaal het meest geschikt is. Goud is bijvoorbeeld vaak duurder dan zilver. Kijk ook naar hoe lang je van plan bent om de oorbellen te dragen. Sommige edelmetalen zijn sterker dan andere, dus die zullen ook langer meegaan. Zilver verbuigt bijvoorbeeld sneller dan goud. 

De vorm van je gezicht 

Iets dat goed is om naar te kijken als je oorbellen voor jezelf gaat kopen, is de vorm van je gezicht. Door oorbellen te kiezen die qua vorm mooi contrasteren met de vorm van je gezicht, creëer je een fijne balans. Dit zijn de best passende soorten oorbellen voor de vormen die je gezicht kan hebben: 

  • Een rond gezicht: Als je een rond gezicht hebt en deze graag langer of smaller wil laten kijken, adviseren we je om langwerpige oorbellen te kiezen. Oorbellen met een vierkante vorm kunnen ook goed aansluiten bij een wat ronder gezicht. Draag in ieder geval geen ronde oorringen of andere soorten oorbellen met een ronde vorm. 
  • Een langwerpig gezicht: Door korte oorbellen te dragen, kun je ervoor zorgen dat je gezicht ook wat korter lijkt. Heb je niet alleen een lang gezicht, maar ook nog een smal gezicht? Kies dan voor korte oorbellen die wat wijder zijn van vorm. Oorknoppen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor een langwerpig gezicht. 
  • Een vierkant gezicht: Heeft jouw gezicht een beetje een vierkante vorm? Ronde oorbellen staan hier perfect bij. De vorm verzacht de hoeken van je gezicht en zorgt dat je gezicht er ook wat smaller uitziet. Oorringen of oorhangers met een ronde vorm zijn ideaal, maar ook druppelvormige oorbellen kunnen heel mooi zijn. 
  • Een hartvormig gezicht: Druppelvormige oorbellen passen goed bij een hartvormig gezicht. Ze contrasteren de vorm van je gezicht perfect. 
  • Ovaal gezicht: Heb je een ovaalvormig gezicht, dan kun je eigenlijk bijna alle vormen wel hebben. Kies liever niet voor oorbellen die langer zijn dan tot je kin. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like