Als magazijnbeheerder of -eigenaar is het belangrijk om de juiste magazijnstelling te kiezen. Het beheren van uw magazijn vereist namelijk veel planning en organisatie. Dat maakt het daarom verstandig om een goede logistieke strategie te hebben. Naast het kiezen van de juiste magazijnstellingen is het belangrijk om te kijken naar de opslag behoeften van uw bedrijf. Het is ook belangrijk om te letten op de beschikbare opslagruimte en de veiligheid van uw personeel. Het kiezen van de juiste magazijnstellingen kan hierbij helpen en kan uw magazijnproces sneller en efficiënter maken. 

Regelmatig onderhoud van uw magazijnstellingen is ook noodzakelijk om de veiligheid van uw personeel te waarborgen. Aanpassingen of vervanging van uw magazijnstellingen kan nodig zijn als uw bedrijf groeit of verandert. Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen beschikbaar en elk type heeft zijn eigen kenmerken. Hier bij Begra bespreken we de verschillende soorten magazijnstellingen en welke het meest geschikt is voor uw magazijn en daarbij logistieke strategie.

Basisstellingen

Basisstellingen zijn de meest eenvoudige en gangbare magazijnstellingen. Ze bestaan uit horizontale en verticale liggers die samen een stabiele constructie vormen. Deze stellingen zijn geschikt voor het opslaan van pallets, dozen en andere producten. De liggers zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, zodat u de stellingen aan kunt passen aan de grootte van de pallets of producten. De hoogte van de stellingen is afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw magazijn.

Deze stellingen zijn ideaal voor het optimaliseren van de opslagruimte in uw magazijn en het creëren van een efficiëntere werkomgeving. Ze zijn ook gemakkelijk te monteren en aan te passen, zodat u ze kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften en de beschikbare ruimte in uw magazijn. Daarnaast bieden ze een veilige en betrouwbare opslagoplossing voor uw producten en kunnen ze bijdragen aan het verminderen van het risico op beschadigingen of verlies van voorraad. Kortom, horizontale en verticale liggers zijn een slimme investering voor elk magazijn dat behoefte heeft aan betrouwbare en flexibele opslagoplossingen.

Inrijstellingen

Inrijstellingen zijn geschikt voor het opslaan van grote partijen van dezelfde producten. Het voordeel van deze stellingen is dat ze minder ruimte in beslag nemen dan basisstellingen. Dit komt omdat deze stellingen voorzien zijn van een smalle doorgang per gangpad die wordt gebruikt door een magazijntruck. Deze kan de stellingen in- en uitrijden om goederen op te slaan en op te halen.

Doorrolstellingen

Doorrolstellingen werken op zwaartekracht en zijn ideaal voor magazijnen met een groot volume aan snel roterende producten. De producten worden aan de ene kant van de stelling ingevoerd en rollen aan de andere kant eruit, waardoor de verpakking gemakkelijk bereikbaar is. Dit bespaart veel tijd en verhoogt de efficiëntie van uw magazijn.

Entresolvloeren

Entresolvloeren zijn vloerniveaus die boven de grond zijn aangebracht om extra ruimte te creëren in het magazijn. Hiermee kan uw bedrijf verticaal groeien, waardoor u meer opslagruimte kunt creëren zonder te hoeven investeren in een nieuw pand. De vloeren worden ondersteund door basisstellingen of andere types, afhankelijk van uw voorkeur.

Conclusie: welke magazijnstelling is het meest geschikt voor u?

Het juiste type magazijnstelling kiezen hangt af van uw specifieke eisen. Als u veel verschillende producten opslaat, kies dan voor basisstellingen. Als u veel van dezelfde producten opslaat, ga dan voor inrijstellingen of doorrolstellingen. En als u meer opslagruimte nodig heeft, kunnen entresolvloeren de oplossing zijn.


Het is belangrijk om te investeren in de juiste magazijnstellingen om de efficiëntie van uw magazijn te verhogen en de veiligheid te waarborgen. Bij Begra weten we alles over de magazijnstellingen voor een efficiënte magazijninrichting. Voor extra informatie neem dan ook gerust vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers en helpen wij u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Privacyverklaring

PersoonsgegevensTrendyMommy kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat jij gebruik maakt van de diensten van mijn website, omdat jij…

baby-eten

baby’s feeding by spoon Comments comments Misschien vind je deze artikelen ook interessant: Wat moet je tijdens borstvoeding…