Draag jij graag foundation om er op je allerbest uit te zien? Dan is de keuze voor jouw foundation natuurlijk van groot belang. Je wil immers niet dat je door een foundation oneffenheden krijgt of misschien juist een droge huid. Het moet er natuurlijk en gezond uit blijven zien. In dit artikel leggen we je uit waarom je het best voor een minerale foundation kan kiezen. 

Wat is een minerale foundation? 

Een minerale foundation is gemaakt van natuurlijke materialen. De hoofdingrediënten zijn meestal micapoeder, dat zorgt voor glans; zinkoxide, dat een natuurlijk bescherming biedt tegen de zon. Daarnaast is dit ingrediënt een antioxidant en is het ontstekingsremmend. Heb je dus last van veel puistjes, dan kan dit een goede optie zijn om je huid niet nog verder te beschadigen. Tot slot zit er vrijwel altijd ijzeroxiden in. Deze zorgen voor de kleur in het product die als het goed is, matcht bij jouw huid. 

Soms zitten er ook nog andere stoffen in zoals titaandioxide, wat een natuurlijk pigment is dat beschermt tegen UV-straling. Daarnaast kom je soms ook producten met organische oliën tegen. Deze zitten bijvoorbeeld in lipgloss en zijn extra hydraterend. Zo drogen je lippen niet uit. 

Waarom komt minerale foundation vandaan?  

Minerale make-up bestaat al sinds de oudheid. Al duizenden jaren lang gebruiken mensen deze stoffen om zichzelf te versieren. Denk bijvoorbeeld aan de Egyptische heerseres Cleopatra, die bekend staat om haar vele gezichtsversieringen. Hoewel het toen nog als vrij ruwe materialen werd toegepast, hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om het tot producten te maken die jij gemakkelijk op jouw gezicht kan toepassen. 

Waarom minerale foundation? 

Zoals al aangegeven, bestaat minerale make-up uit natuurlijke producten. Je kan er dus vanuit gaan dat er dan geen chemicaliën in bijvoorbeeld de foundation zitten en het bevat geen zware oliën of conserveermiddelen. Dat is belangrijk, want dit kan nogal een zwaar gevoel op je gezicht geven en juist slecht zijn voor de huid. Dat leidt ertoe dat je meer foundation wil gebruiken, wat het effect alleen maar verergerd. Minerale foundation werkt daarentegen juist als toevoeging op de huid. Doordat er geen zware stoffen in zitten, voorkomt het gebruik dat je bijvoorbeeld acne of eczeem ontwikkelt. 

Daarnaast zorgt minerale foundation ervoor dat je huid er gezond uitziet. Ook wanneer je een gevoelige huid hebt en snel allergieën krijgt van huidproducten, is minerale make-up een goed alternatief. Ook zorgt het gebrek aan slechte stoffen in de make-up ervoor dat het lekker lang houdbaar blijft, en kan jij extra lang genieten van het product. Tot slot werkt deze soort make-up voor elke huidskleur. Omdat er met pure pigmenten wordt gewerkt, kan je vrijwel alles vermengen tot de kleur die jij nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like