Vandaag een filmpje over mijn zelfgemaakte bad bruisballen, gebaseerd op de wereldberoemde Sex Bomb – Bath Bombs van Lush. Voor iedereen die veel bruisballen in één keer wil maken, of het leuk vindt om dingen zelf te creëren. Bovendien zijn ze geschikt voor de hele familie!

Benodigdheden
(met links naar de webshops)
Zuiveringszout 
Bitterzout 
Citroenzuur
Geurolie (lavendel en jasmijn)
Kokosvet
Kleurstof (ik kocht die van mij gewoon in de Jamin)
Plastic bal (gekocht in Goes, maar ze hebben ook een webshop)

Verder kocht ik de rozen van zeep in Action, maar je kunt ze net zo goed weglaten, voornamelijk omdat de bruisbal minder goed aan elkaar hecht, aangezien de roos best groot is.

Voor de rest gebruikte ik gewone keukenspulletjes, alles is natuurlijk en makkelijk om te spoelen, dus laat geen rare geuren en vlekken achter (vooral wanneer je het meteen wast)

Recept
Je kunt voor alle bovengenoemde ingrediënten kleine of grote verpakkingen kopen, het hangt allemaal van je wensen af, maar het recept hieronder is voldoende voor ongeveer 5 bruisballen:

1 kop zuiveringszout, 1 kop bitterzout en 1 kop citroenzuur goed roeren, tot er geen brokjes in zitten. Verdelen in twee delen voor de twee verschillende kleuren. In een pannetje één eetlepel kokosvet smelten tot een olie, hier één eetlepel water bij doen en één eetlepel geurolie. Een paar druppels kleurstof voor de gewenste kleur er bij doen, en druppel voor druppel al roerend aan de droge massa toevoegen. Mocht het al gaan bruisen, dan ga je te snel en moet je het nog langzamer aan doen. Je wilt de massa tot een natte gekleurde zand kunnen vormen, dat een beetje bij elkaar blijft wanneer je er in knijpt.

Doe eventueel een bloem in de onderkant van een plastic bal, vul eromheen goed met de paarse massa aan, en maak het af met wat roze. Vul de andere kant van de plastic bal helemaal met roze massa en zorg dat de beide kanten zo vol zijn dat het er uitpuilt, en je het met moeite aan elkaar vast kunt maken. Zo creëer je kwalitatief goede bruisballen die niet uit elkaar gaan vallen en heel lang blijven bruisen in water.

Tik de ballen voorzichtig los, of laat ze in de vorm op een koele, droge plek minimaal 24 uur lang uitharden. Mocht het daarna nog lastig zijn kun je ze ook een nachtje in de vriezer gooien, zo komen ze namelijk heel makkelijk uit de vorm waar ze in zitten. Als je ze in de badkamer gaat bewaren, kijk uit met teveel stoom, of bewaar ze luchtdicht.

Makkelijk toch? En het leuke is dat je met bruisballen alle kanten op kunt, zolang je maar zuiveringszout en citroenzuur als basisingrediënten gebruikt. Mocht je door mij geïnspireerd zijn om zelf een DIY Lush Sex Bomb uit te proberen – laat het me op Facebook, Instagram of Twitter weten, ik hoor altijd graag van jullie!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like