Het is weer eens tijd voor een half uurtje verwennerij voor je huid en ook ditmaal gaat het om een hele makkelijke do it yourself, waarbij ik twee ingrediënten uit mijn eigen keuken gebruik.

Vandaag maak ik een kukurma en yoghurt masker voor mijn gezicht, dat in India al eeuwenlang een cruciaal onderdeel is van een voorbereiding op een bruiloft, om de bruid op haar grote dag van een stralende huid te voorzien. Het mooie van deze masker is dat het naast heel makkelijk te maken, ook erg fijn voor je huid is.

 

 

Wat doe je?

 

Neem één eetlepel yoghurt en één theelepel kukurma, meng ze goed door elkaar en breng het aan op je gezicht. Zelf deed ik dit met een foundationkwast, omdat ik maskers altijd op deze manier aanbreng – het werkt makkelijk en snel, terwijl ik mijn handen niet vies hoef te maken.

Laat het na aanbrengen een kwartiertje zitten en spoel het goed af. Zelf vergat ik het masker op mijn gezicht en spoelde pas na ruim 30 minuten af, nadat het helemaal was uitgedroogd. Hierdoor spoelde het niet alléén moeilijk af, maar was dit het resultaat:

En ja, het is echt zo erg als het er uitziet. Het brandt!
Doordat ik het masker niet op tijd afspoelde bleef het werken op mijn huid en haalde het de hele bovenste laag van mijn huid af! Net als een chemische peeling, maar dan natuurlijk! HELP! Gelukkig was de roodheid al na een uurtje verdwenen en had ik een hele zacht, schone en stralende huid, dat er jonger, gezonder en vele malen egaler uitzag dan voorheen.

Net na mijn masker, kwartier later, een half uur later en tot slot een uurtje later – roodheid is grotendeels eindelijk weg! Rondom mijn neus is het wel nog wat gevoelig, en dat zie je!  

 

 

 

 

Wel wil kukurma vlekken, dus moet je deze goed afspoelen met veel water, facewash of scrub en een washandje, waarna ik je zelfs een goede tonic aanraad omdat er nog steeds veel kleur zal afgeven. Dit is bij een getinte huidje niet erg, het is juist de bedoeling, maar bij mijn bleke huid ziet het er een beetje ziekjes uit. Goed reinigen na het masker dus!

 

Heb je trouwens een droge huid kun je nog een theelepel olijf of zonnebloemolie aan je masker toevoegen, terwijl een vette huid juist van een scheutje citroensap profiteert.

 

 

 

Waarom deze masker?

 
Zoals ik al aangaf wordt deze masker al eeuwenlang gebruikt op bruiden en bruidegoms, omdat het de huid ontzettend laat stralen, waardoor het erg geschikt is om je voor te bereiden op een belangrijke dag zoals een bruiloft.

Yoghurt wordt wereldwijd voor verschillende beautyrituelen gebruikt, omdat de zuren die er in zitten dode cellen verwijderen en je huid dus wordt vernieuwd, terwijl de kukurma een veelgebruikte toevoeging aan eten is in India, Indonesie en Thailand, bitter smaakt en een zeer opvallende gele kleur aan gerechten zoals curry’s geeft. Ook ruikt het erg fris, de geur doet me aan citroen denken, waardoor je al weet dat het een verfrissende maskertje wordt. De kukurma werkt goed tegen zwellingen zoals bijvoorbeeld onder je ogen, maar ook tegen uitpuilende puistjes, die je natuurlijk niet vereeuwigd op de foto wil hebben. Bovendien werkt kukurma anti-bacterieel, net als zijn grote neef – gember, dus wordt de huid ook nog eens grondig en diepgaand gereinigd en wordt de kans op nieuwe puistjes verminderd. Dit betekent echter niet dat je deze masker 3 keer per week moet gebruiken als je last hebt van puistjes, omdat je dan – net als ik, teveel huid weghaalt. Een keer in de twee weken is prima, want dan kan je huid vernieuwing wel gebruiken en er goed mee omgaan.

Twee uur later- Shiny! 

 

 

Kortom het is een masker dat je huid vernieuwt, dode cellen weghaalt, goed reinigt, zwellingen en puistjes vermindert, zachter maakt en een mooie gloed achterlaat. Een geweldig en goedkoop middeltje om er op een natuurlijke manier geweldig uit te zien. Aanradertje!

 

 

Durf jij het uit te proberen na het zien van mijn gezicht? :)

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like