Is het zijn prijs wel waard? Al een paar jaar hoor ik enkel goede dingen over deze uit twee stappen bestaande kitje, maar aangezien het de duurste product van Philosophy is, ruim 60 euro kost liet ik het maar aan me voorbij gaan. Wat ik wel deed is naar schoonheidssalons gaan voor chemische peelings, waardoor ik uiteindelijk toch de Philosophy Microdelivery Peel besloot uit te proberen, aangezien het voordeliger en makkelijker is. Nu heb ik de kit grondig getest en vertel er graag wat meer over.
De kit bestaat uit twee delen: een potje gele scrub, die je op een droge, schone huid aanbrengt, en een flesje vloeistof die je daaroverheen aanbrengt, wat op elkaar gaat reageren en de huid van dode huidlagen ontdoet. De Microdelivery Peel belooft de door zon aangetaste, sterk gepigmenteerde en verouderde huid te verjongen, en deze gladder, zachter en stralender te maken. Lekker verwarrend is het feit dat het potje stap één is, en de vloeistof uit het flesje stap twee is. Het was dus logischer geweest om dit op en in de verpakking te verwerken, maar het staat gelukkig wel duidelijk aangegeven bij de gebruiksaanwijzing(en). Goed.
Stap nummer één, de peel bestaat uit vitamine C en peptiden, en is in feite een dikke crème/boter, dat naar frisse citrusfruit ruikt, en op een droge huid aangebracht dient te worden. Stap nummer twee, de gel waar salicylzuur in zit ruikt nergens naar en doet aan een olie denken.
Ik was mijn gezicht, droog het goed af en doe ongeveer een theelepel gele peel op mijn gezicht. Ik smeer het met ronddraaiende bewegingen uit, en voel al gauw dat het bomvol scrubkorreltjes zit. Dat zag ik niet aankomen! Ik blijf het zachtjes over mijn gezicht masseren en merk dat het op mijn huid aan het smelten is, terwijl de microkristallen, zoals die korrels dan chique heten, goed blijven scrubben. Dit is heel fijn, meestal vind ik scrubs voor gezichten weinig doen en pak ik zelfs de scrub van mijn vriend, maar deze van Philosophy is wel ECHT aan het scrubben.
Daarna doe ik wat activating gel uit het flesje in mijn handen en breng het aan op mijn gezicht. De twee beginnen meteen op elkaar te reageren en er ontstaat een zachte schuim, dat er crèmerig uitziet. Ook wordt mijn huid aangenaam warm, en lijkt het alsof ik in een salon een warme handdoek over mijn gezicht heb gekregen. Ook onverwacht, maar erg aangenaam!
Ik laat het een paar minuten op mijn gezicht zitten, merk dat het niet meer schuimt of warm is en spoel het af. De kristallen van de peel zijn nog steeds aanwezig moeten grondig gewassen worden, ik pak er zelfs een natte washandje bij en gebruik veel water om het van mijn gezicht te krijgen.
Ondanks dat zowel de peel als gel vettig aanvoelen, is mijn huid na het wassen opvallend droog. Lichtjes verbaasd raak ik mijn gezicht aan, en merk dat mijn huid er niet zo heftig op heeft gereageerd als ik had verwacht. Zoals ik aangaf heb ik eerder chemische peelings, met salicylzuur gehad, en nou is de vraag of Philosophy’s Microdelivery Peel hier in de buurt van komt, en daarmee ook of het ruim 60 euro waard is. In eerste instantie niet. Na een chemische peeling in een salon wordt de huid zo diep doordrongen dat het ontzettend rood wordt, en verbrand lijkt, in de dagen daarop gaat schilferen en ik werkelijk nieuwe huid tevoorschijn zie komen. Ik heb het zelfs gefilmd (klik hier voor mijn chemische peeling filmpje) Met Philosophy’s Microdelivery Peel heb ik dat overduidelijk niet. Betekent dat de peel van Philosphy slechter is?

Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat dit een veel mildere peeling is, dat geschikt is om thuis gebruikt te worden. Je hoeft er niet voor naar de salon, maar het effect is dan ook minder. In de uren na de peeling merk ik dat de huid steeds zachter aanvoelt, en de dode huidlagen verdwenen zijn. Ik moet me dan ook goed voor de zon beschermen, aangezien de nieuwe huid kwetsbaar is en gauw zou kunnen verbranden. Ondanks mijn zachtere, gladdere en min of meer nieuwe huid, is het niet zo dat de onzuiverheden verdwenen zijn, dus blijf ik de Microdelivery Peel wekelijks gebruiken, zoals op de verpakking aangegeven staat.

Met de tijd merk ik dat de kwaliteit van mijn huid verbetert en het langzaam maar zeker beter uitziet. Het is zachter, steviger, egaler, en als ik op mijn voeding let ook puistjesvrij. Dit is lastig te fotograferen, maar het komt er op neer dat ik wel degelijk blij ben met de Microdelivery Peel Kit. Ik vind het dan ook de 60 euro waard, omdat ik het maandenlang kan gebruiken, en mijn huid elke keer langzaam maar zeker beter wordt, terwijl ik voor één chemische peeling het dubbele daarvan kwijt was. Wel ben ik blij met de regelmatige kortingsacties van de luxere parfumerieën, wanneer deze kit met flinke korting gescoord kan worden!

Kortom, al doet The Microdelivery Kit van Philosophy niet wat een chemische peeling in een schoonheidssalon zou doen, vind ik het met de manier van werken en resultaat die ik na verloop van tijd krijg wel degelijk het geld waard en ben ik blij dat ik het heb gekocht!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like